Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o ludziach, którzy nie chcą mieć dzieci ?

Polecane posty

Gość gość

są egoistami i pustakami ?

Gość ja tez sie
zastanawiam czy chce miec dziecko. Dalej nie jestem gotowa, a dobiegam 30.

Gość gość2
nic nie myśle, niech każdy żyje jak chce:o jak ktoś bardzo nie lubi dzieci to raczej nie będzie dobrym rodzicem więc nie wiem czy to taki egoizm

Gość gość
Uważam, że Ci którzy nie chcą mieć dzieci nie powinni ich mieć -> patrz Katarzyna W.

Gość gość
Wiekszosc ludzi nie powinna miec dzieci, malo kto sie do tego nadaje

Gość ja tez sie
Dobrze mi jak jest teraz. Jestem wygodnicka i leniwa. ( chodze normalnie do pracy, a urlopu nie mialam od lat)... Chociaz gdyby ktos mi obiecal, ze urodze zdrowe dziecko i zdaze je wychowac to tak. Chcialabym je.

Gość gość
gorzej jest wtedy kiedy osoby , które chcą mieć dzieci , starają się o nie latami starają się o dzidziusia a niestety im to nie wychodzi , a taka kobieta , która zajdzie w ciążę i nie chce tego dziecka , nie dba o nie , i najlepiej by je oddała .. jeżeli ktoś nie chce dziecka to takie jego prawo , niech żyje tak jak chce - przecież to jego wybory i jego życie :)

Gość gość
mam o nich lepsze zdanie niż o tych, którzy już mają dzieci i nie potrafią ich wychować, albo co gorsza stosują wobec nich przemoc, powinny być jakieś testy zanim sie pozwoli ludziom mieć dzieci

Gość gość
sa rozsadni, im szyciej zginie rasa ludzka tym lepiej

Gość gość
dajcie spokoj, czy bezdzietnosc to krzywda komus?a wogole to kogo bierzemy pod uwage, czy samotna stara panna powinna zarwac kogos na dyskotece i probowac do skutku az sie zapyli, albo wykupic ladunek z banku nasion? rozumiem ze krzywo sie patrzy na malzenstwa ktore nie maja dzieci bo im tak wygodnie, ale jak ktos jest sam, nie ma wsparcia i kiepsko zarabia to musi na sile skads skombinowac sobie dziecko bo "tak trzeba"?a jesli nie ma warunkow ani ochoty?

Gość gość
a tak wogole to nie wszyscy maja zdrowe geny, ja np mam calkiem spieprzone, to mam sobie na sile poszukac kogos na 1 noc i potem wychowywac roslinke na ktora i tak nie ma pieniedzy, szczegolnie jesli chodzi o jakas rehabilitacje czy leczenie.Ludzie, miejcie wy mozg!

Gość gość
Kazdy ma prawo wolnego wyboru, jak nie chce miec dzieci to sa ku temu jakies powody. o wiele bardziej szanuje osoby ktore swiadomie podejmuja taka decyzje niz takie, ktore narobia 5 dzieci i nie potrafia im potem nic zapewnic. Tak jak ktos wspomnial ni ekazdy sie nadaje na rodzica. Zreszta nawet jak jest para i nie ma dzieci tez nic w tym zlego. Mam taki przypadek w rodzinie i jest to bardzo zgodna para, szczesliwa, podrozuja duzo po swiecie i wcale im dzieci nie potrzeba

Gość gość
dziecko to szczęście, trzeba mieć kogoś dla kogo można coś zrobić. Myślę że jeśli nie chcą mieć dzieci to nie powinni się wiązać. Raczej znaleźć przyjaciela lub przyjaciół i kochać i być kochanym ale wtedy bez współżycia. Jeśli nie stać na dziecko to warto otworzyć się na ludzi , tyle że to może być źle odebrane. Myślę że tak nie powinno być. np.Szczury potrafią leżeć przy sobie a ludzie obawiają się siebie, nie ufają sobie. Pierwsza myśl to on chce mi coś zrobić.

Gość gość
mysle, ze tacy ludzie sa madrzejszy niz tepe baby niepotrafiace zapewnic dziecku byt i wyzywienie a robia sobie bezmyslnie 5 dzieciakow i unieszczesliwiaja je na cale zycie.

Gość gość
Jakimi egoistami?Mają się zmuszać do posiadania dzieci?Przecież takie dziecko na pewno odczuje brak miłości.

Gość gość
Sa świadomi tego co robią i juz. Lepiej niz rozmnazajce sie biedactwo. O Polsce nie mowię ale tacy Chińczycy czy Hindusi juz dawno powinni przestać sie rozmnażać na potegę.

Gość gość
Nie chcę mieć dzieci bo jestem osobą samotną. Nie sztuka byłoby pójść do łóżka i sobie zrobić - chętnych nie brakuje. Ale nie poznałam nigdy odpowiedniego faceta, z którym bym chciała dzielić życie a tylko z takim mogłabym mieć dziecko. Przecież nie zrobię sobie dziecka z byle kim tylko po to ,żeby mieć dziecko....Dziecko powinno być znakiem miłości dwojga ludzi. a skoro tej miłości nie ma....

Gość gość
gość 18.04.14 dokładnie tak samo uważam

Gość gość
ja nic nie sadze, w ogole mnie nie interesuja bezdzietne kobiety i one tez nie zwracaja na sile uwagi, ze nie maja dziecka, za to te dzietne ciagla truja mi o swoich dzieciach, litosci.

Gość gość
ja jestem tak zabujana że dziecko dopiero jak się nasycę moją miłością a raczej się nie nasycę, nieprędko

Gość jamatkajamatka
Mają rację mam dziecko kocham je, ale są momenty że i nienawidze (z tego co wíem każda matka tak ma tylko nie każda síę do tego przyznaje.Od 5 lat bo tyle ma mój syn jestem nie wyspana, z super laski zrobił się ze mnie flak. Nie nie jestem gruba, miałam duży brzuch skóra się rozciągnela i tak już zostało niestety. W dodatku pojawiły się problemy z tarczycą,którą muszę do końca życia leczyć. No i niestety brak całkowitej wolności, spontaniczności. Gdybym mogła cofnąć czas bez wachania wybrałabym życie bez dziecka.

Gość gość
moze nie maja odpowiedniego partnera, warunkow finansowych , mieszkaniowych, odkladaja na potem, maja zle wspomnienia z dziecinstwa i niemily obraz rodziny, nie chca go powtarzać, nie akceptuja siebie, nie lubia ludzi, maja nieciekawe pzryklady macierzyństwa wsrod bliskich , boja sie chorób, wad wrodzonych i cos tam pewnie jeszcze. A tak faktycznie sie specjalnie nad ty nie zastanawiam, ich sprawa.

Gość gość
ludzie to samo zło, po co powoływać na świat kolejne bezsensowne istnienia? tylko chołota sie rozmnaża bo nie ma na tyle świadomosci i poddaje się bezwiednie instynktowi podtrzymania gatunku

Gość gość
udzie to samo zło, po co powoływać na świat kolejne bezsensowne istnienia? tylko chołota sie rozmnaża bo nie ma na tyle świadomosci i poddaje się bezwiednie instynktowi podtrzymania gatunku\ XX to spadaj z kompa, bo jakis czlowiek go wymyslił A hołota pisze sie przez H

Gość gość
pocałuj mnie w sióra, a chołota pisze jak mi sie podoba i g***o mnie obhodza takie nędzne istoty jak ty

Gość gość
Sądzimy że najprawdopodobniej nie będą mieli dzieci :D