Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pracuję za najniższą krajową ciężko fizycznie nie o takiej Polsce marzyłem

Polecane posty

Gość gość

Mam średnie wykształcenie, doświadczenie i pracuję obecnie za 1200zł/rękę. Co za czasy ja pierdzielę że muszę się poniżać za takie pieniądze. Praca nie jest lekka ale wiadomo że za darmo nikt nikomu nie da zarobić. Za naprawę samochodu 300zł, rachunki 350zł, paliwo 150zł i k***a trzy stówki zostają na przyjemności. I na to wszystko muszę ******okrągły miesiąc od poniedziałku do piątku czasem w soboty. Dlaczego jak ktoś fizycznie ciężko pracuje to tak mało zarabia ? Ja już nie wiem co zrobić znajomości nie mam żeby się wkręcić na lepszą kasę, szkoda gadać mam dość tej *****ej Polski. Kto to k***a ustawia ? 1680zł brutto ??? to dobry żul potrafi więcej w miesiąc wyżebrać od ludzi nie męcząc się przy tym ani chwilę.

Gość gość
Jakto kto tusk

Gość gość
Dzisiaj minister finansów z PO mówił, że to jest powód do dumy, bo 5 lat temu było 1k

Gość gość
To jest porażka. Ja mam studia ekonomiczne, pracuję po znajomościach w biurze rachunkowym, mam 1300zł/rękę + premię raz na dwa lata. Coraz bardziej rozważam wyjazd za granicę żeby truskawki zbierać, przynajmniej zarobie 7 razy tyle ile tutaj.

Gość gośće
o w biurze rachunkowym :o Boże, co za bryndza... Ty tam Autorze: facet jesteś czy kobieta? Bo jak facet to fizycznie więcej zarobisz

Gość gość
facet debilu, chyba pisze: marzyłEM

Gość gość
mo\jemu koledze za ciezką pracę fizyc\zną tez chcieli dac najniższą...

Gość gośće
szukaj pracy. Naprawdę siłą mięśni można dobrze zarobić. Skoro i tak tyrasz, to chociaż żebyś miał te 2500-3000na łapkę. Przecież ty za te 1100 to zjesz i ledwo co zapłacisz

Gość gośće
zresztą spadam stąd, już tego chamstwa nie mogę znieść ... wybacz książę, że nie doczytałam końcówki słowa w tytule

Gość gość
myślisz, że w Polsce siłą mięsni zarobi się 3000? wątpię. Pracodawcy nie szanują robotników, uważają ich za nieukow, nie uczyli sie, nie potrafią nic oprócz dźwigania, to czemu mają im placic wiecej niz 1500?

Gość gość
jak zwykle nieudacznicy obwiniaja polske i tuska za swoja niezardnosc zyciowa. rzygac sie juz od tego chce

Gość HHAH deadly death sBIG 666
Pieniądze nie są potrzebne do życia! Bezrobotnymi sejm się musi zająć i bezdomnymi oraz alkoholikami!

Gość gośće
widzisz ty masz problem z tym, że masz siłę fizyczną a ja z tym, że jej nie mam. Zdobywając dośw.jako biurwa księgowa nie doświadczyłabym pewnie wielu upokorzeń, tylu zwolnień z pracy, gdyby druga strona choć trochę bała się, że oberwie po gębie za jawne poniżanie mnie. Byłam potrzebna do machlojek, a jak się zorientowałam w ile rzeczy mnie wrabiają pomiatając mną jak nikim w dziale to z ulga przyjęłam zwolnienie z pracy. Tak czy siak jest trudno. Nie tylko tobie.

Gość gość
magazynier niekoniecznie, mojemu koledze za ciężka pracę fizyczną przy kostce brukowej proponowali wlasnie najniższą. Duzo dźwigania i w ogole. Praca fizyczna jest slabo platna w Polsce

"mojemu koledze za ciężka pracę fizyczną przy kostce brukowej proponowali wlasnie najniższą. Duzo dźwigania i w ogole" Ale co konkretnie miał robić przy tej kostce brukowej? Układać bruk, czy być pomocnikiem? Zresztą nawet jeśli pomocnikiem to nie wiem na jakim zadupiu proponują najniższą krajową za taką stawkę. Chyba w jakimś świętokrzyskim, podkarpackim, albo innym lubelskim. :o

Gość gośće
w Wawie za układanie kostki można było zarobić300-400 za noc jakiś czas temu. Nie wiem czy to dużo, bo praca w nocy jednak.