Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość south345

Czy pierwsze wypróżnienie po porodzie boli?

Polecane posty

Gość south345

Witam.. mam wyznaczoną datę porodu na 20 maja . Zawsze mialam skłonności do nieregularnego oddawania stolca. Boję sie jak to bd po porodzie . Bardzo boli? to mój pierwszy poród

Gość gość
Tak jak masz szycia to troche boli.

Gość gość
może boleć , ale nie musi. Po urodzeniu pierwszego dziecka , bolało mnie bardzo , a po drugim czułam tylko dyskomfort . Ale żeby Cię pocieszyć , napiszę , że po porodzie , jak już zostaniesz szczęśliwą mamą dzidziusia , zniesiesz wszystko :-D

Gość gość
Myslalam ze to drugi poród ;) pomogly czopki glicerynowe, czulam jedynie dyskomfort wiec polecam sie w nie zaopatrzyć.

Gość gość
Nie, nie boli. Rodziłam 2 razy i nie było zadnych problemów. Jeśli masz jakieś pytanie, możesz je zadać tutaj: http://dumnamama.pl/kontakt/ Twoje pytanie na pewno nie zostanie bez odpowiedzi.

Gość gość
po prostu nic na sile jak ci się bedzie bardzo chciało to poleci bez mniejszego wysiłku i ledwo co zaboli ja to mialam trudnosci z sikaniem, pierwsze 24 h to sikanie tylko pod prysznicem, mimo że mi się bardzo chciało to jakos nie chcialo lecieć a nie chcialam "przeć"

Gość gość
Nie nie boli ,ja miałam raczej lęk psychiczny że będzie boleć a co do czego okazało się że nic nie boli ,rodziłam 2 razy i było tak samo .

Gość gość
mnie tez nie bolalo, za to sikanie przez pierwszy tydzien....to juz inna bajka

Gość gość
Ja po porodzie sn dostalam okropnych zaparc z czym wczesniej nie mialam zadnych problemow, do tego dostalam hemoroidow co sytuacji nie poprawilo. Jestem miesiac po porodzie i nadal mam duze problemy w toalecie.

Gość gość
dlatego fajna lewatywa - bo choć pare dni nie będzie trzeba tego robić

Po dwoch dniach w szpitalu rozdali czopki glicerynowe i samo poszlo, chociaz blokada byla i stresowalam sie bardziej niz przed porodem;-)

Gość gość
Rodziłam niecałe dwa tyg temu i też się bardzo bałam co będzie w toalecie tym bardziej że byłam nacinana ale o dziwo było ok troche nie przyjemne uczucie bo strasznie człowiek boi się przeć ale naprawdę nie stresuj się bo to nie pomaga :)

Gość gość
Boli. Albo raczej jest bardzo nieprzyjemne jak ma się szwy. Moja szwagierka np nie wyproznila się caly tydzień dopóki jej szwów nie zajęli, ja sobie tego nie wyobrażam. Niestety później przez długi czas ciężko się załatwić mi było miałam zatwardzenia jak nigdy nie mialam:)