Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rosyjski czy niemiecki znajomość którego z nich

Polecane posty

Gość gość

jest lepiej widziana?

Gość gość
Teoretycznie niemieckiego. Normalny człowiek w razie czego jedzie na zachód bo tam są większe perspektywy. Ale są zawody które na biednym wschodzie są bardziej opłacalne. Jeśli chodzi o Pl to teoretycznie niemiecki również jest lepiej widziany ale też zależy od firmy w jakiej branży robi i jakich ma ewentualnie partnerów biznesowych. Jako tłumacz teoretycznie niemiecki bo w szkołach jest popularny i ogólnie ale większa konkurencja. Zalezy gdzie startujesz.

Gość krokiet_miesny
Idzie wojna ucz sie tego i tego. Przyda sie.

Gość gość
Znam już czeski i angielski, więc szukam po prostu trzeciego języka, który na pewno mi się przyda. Z rosyjskim miałam już kontakt w liceum i co nieco pamiętam, ale wydaje mi się, że nie jest tak popularny jak niemiecki.

Gość gość
Niemiecki. Rosyjski jest nieprzydatny o ile nie wybierasz się do Rosji i krajów sąsiednich. :D

Gość gość
Zdecydowanie stawiam na niemiecki , też sie keidys zastanawialam pomiędzy tymi dwoma językami i ostatecznie wybrałam niemiecki. UCze sie go juz od półtora roku w http://www.warszawa.oei.org.pl/ i jestem mega zadowolona, uwielbiam ten jezyk i mysle,ze w przszylosci duzo bardziej mi sie przyda niz rosyjski, a nawet i angielski.

Gość gość
niemiecki to jezyk hitlera Rosyjski Stalina Niemiecki brzmi jak rozkazy Dla mnie oba jezyki obrzydliwe .. Dobrze ze nie musiałem sie nigdy ich uczyć w szkole..

Gość gość
Nigdy nie tego nie ogarne jak mozna uczyc dzieci w Szkolach faszystowskiego jezyka Niemieckiego albo s*******nskiego Rosyjskiego zenada :O

Gość roma j
Nie przesadzacie? W każdej większej firmie teraz to znajomość angielskiego jest obowiązkowa, a znajomość drugiego języka to już nie atut, a wymóg... Oba języki są ważne, a w szkołach się nie pamięta o tym drugim języku i traktuje się po macoszemu. Ja szlifuję niemiecki. Jak coś to polecam wszystkim w stolicy szkołę Pi School - tam można się go nauczyć. Rosyjski też jest.