Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wkurza mnie wtrącanie się w życie innych ludzi!

Polecane posty

Gość gość

Myślałam, że nasze społeczeństwo idzie pod tym względem do przodu, a jednak ostatnio mocno się rozczarowałam. Razem z narzeczonym zaczynamy dorosłe życie, mamy po 20-parę lat, chcemy skupić się na rozwoju kariery zawodowej, zobaczyć trochę świata i po prostu nacieszyć się życiem. Tymczasem ostatnio coraz częściej spotykamy się z komentarzami typu: "Na to nie powinniście teraz wydawać, bo czekają was inne wydatki, niedługo będziecie mieć dzieci." Jak mówimy, że na razie nie planujemy, to ludzie robią wielkie oczy. W razie gdyby ktoś miał wątpliwości, pochodzimy z całkiem dużego miasta. Nie rozumiem jak tak można układać za kogoś jego życie??? No przecież to jest bezczelne!

Gość gość
że co???? Społeczeństwo idzie do przodu???? Wręcz przeciwnie. Przechodzi zacofanie rozwojowe. Najlepiej nic nie mówić o osobistych planach a w razie pytania o ciążę to potwierdź że już "zaciążyłaś". Za rok powiedz że nadal jesteś w ciąży tylko jakiś ten "dzieciak" uparty jest i nie chce wyjść na świat zanim się nie dorobicie willi z ogrodem i odlotowego samochodu. Uśmiechnij się, przy czym ciężko westchnij i ponarzekaj jakie to ciężkie czasy mamy. Dadzą Ci spokuj :-) Głupim ludziom, głupio się wypowiadać. Proste.

społeczeństwo MUSI tak mówić, źeby zapewnić sobie przetrwanie. dlatego jednostka musi być silna wszystkiego najlepszego i odwagi w spełnianiu marzeń;)

Gość gość
jednym uchem wpuszczaj drugim wypuszczaj :D i nie denerwuj sie - niszczysz wlasny organizm przez cudza glupote:D