Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yemet

Sztuczne owłosienie ciała

Polecane posty

Gość yemet

Witam serdecznie! Jestem młodym mężczyzną mającym 23 lata, od 4 roku życia zmagam się z ciężką (dla mnie) chorobą, a mianowicie z łysieniem plackowatym. Przechodziłem już wszystkie możliwe terapie z różnymi rezulatatami, ale ostatecznie utraciłem praktycznie wszystkie włosy na ciele. Jest to dla mnie bardzo ciężkie, choć z pewnością wiele osób tego nie zrozumie, żyjemy w czasach w których depilacja stała się czymś powszechnym, ale z pewnością nie u mężczyzn, przynajmniej takie jest moje zdanie. Owłosienie ciała jest wg mnie swoistym symbolem męskości i może dla kogoś wydać się to prymitywne, ale mężczyzna z gładkimi rękami, nogami nie wygląda męsko, a można wręcz stwierdzić, że groteskowo i zniewieściale, niezależnie jak dobrze zbudowany by nie był... Stąd pojawia się mój problem... Zapewne wiele osób będzie bagatelizować to, co jest istotą mojego problemu, ale wierzcie mi, że dla mnie to bardzo poważna sprawa. Przechodząc do rzeczy. Jakiś czas temu zacząłem interesować się perukami, systemami sztucznych włosów. Przeglądając wiele stron producentów i gabinetów zajmujących się tworzeniem peruk w Polsce jak i za granicą, rozglądałem się w ofercie nie tylko za samymi sztucznymi włosami na głowę, ale również brwiami czy rzęsami. Tak naprawdę interesują mnie również, co pewnie zabrzmi dziwnie, ale to dla mnie równie ważne, przede wszystkim dla samego siebie peruki łonowe, tzw. merkin's. Widziałem mnóstwo ofert mało poważnych rzeczy tego typu, ale wszystkie są dla kobiet. Wiem, że dla wielu wyda się to mało poważne, ale naprawdę dla mnie ma to kolosalne znaczenie. Jeżeli ktoś z Was, zna jakiś zakład w Polsce, który oferuje kompleksowe usługi perukarskie, byłbym bardzo zobowiązany za jakieś informacje. Dziękuję i pozdrawiam!

Gość gość
Witaj! Doskonale Cie rozumiem! Kiedy czlowiekowi wypadaja wlosy, wtedy czuje sie, jakby tracil tozsamosc i swoje piekno. Powstaje pewna pustka, nie tylko fizyczna, ale przede wszystkim psychiczna. Przestajesz zachowywac sie normalnie i nie chodzi tu o zwyczajne zawstydzenie graniczace z upokorzeniem, ale o cos znacznie glebszego. Mnie jako kobiecie najbardziej brakowalo brwi, rzes i oczywiscie wlosow na glowie, ale domyslam sie, ze Tobie moze brakowac wspomnianych atrybutow meskosci... Po czesci musisz to zaakceptowac, choc z pewscia to trudne. Znam doskonaly zaklad, ktory zajmuje sie produkcja peruk na zamowienie w Warszawie, ale nie slyszalam aby podejmowali sie czegos takiego, postaram sie zorientowac i dac Ci znac. Pozdrawiam i zycze wytrwalosci.