Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naprawde trudno mi jest

Nie znam języka moich teściów. Czy ktos tez ma ten problem

Polecane posty

Oni nie mówią po angielsku i mogę "rozmawiac" z nimi jedynie przez mojego meża jako tlumacza. Dołuje mnie to, ze nie rozumiem, o czym do niego mowia, co mowia o mnie itd. Probuje sie uczyc,ale to trudny jezyk. Najgorsze,jak jemy wspolnie kolacje czasem a oni non stop gadaja po swojemu....... Teraz tez sprowadzili sie do kraju gdzie mieszkamy- i przez to,ze nie znaja jezyka, maz musi im we wszystkim pomagac-zakupy,lekarze itd i ciagle jest z nimi zajety.. :O

Oni sa koreanczykami, maz przyjechal do USA na studia i mieszka tu od 12 lat, oczywiscie zna perfekt angielski...... Koreanski jest trudny do nauczenia sie dla mnie :( nie wiem jak bedziemy funkcjonowac razem

Gość gość
Wychodzi na to, ze musisz nauczyc sie chociaz podstaw nie oczekuj raczej od pary starszych azjatow, ze naucza sie angielskiego ale napewno musisz porozmawiac ze swoim mezem i jego rodzicami szczerze na temat tego jak zamierzacie poradzic sobie z ta bariera jezykowa

oj tam ja na poczatku tez nie rozumialam co do mnie mowia, jego mama rysowala mi rzeczy na kartce;) po roku zaczynalam lapac jezyk lepiej, teraz po 4ch juz raczej nic mnie nie zaskoczy i rozumiem kazde slowo, szczerze mowiac wolalabym nierozumiec czasami ;) bo teraz czesciej sie wkurzam i wale kontra :D u mnie jezyk portugalski

Gość gość
hmmm gdyby moja teściowa mówiła w obcym języku miałabym raj na ziemi nie musiałabym jej słuchać i wszystko mogłabym zrzucać na karb bariery językowej i nieporozumień :-)

Lady Love dziekuje Ci bardzo za Twoja wypowiedz, podniosla mnie na duchu i staram sie uczyc jezyka