Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zakładać noworodkowi takie ubranka?

Polecane posty

Gość gość

Proszę o pomoc :-) Sprawa pewnie oczywista, ale nie mam doświadczenia, a w lipcu rodzę synka. Jak powinnam ubierać go w szpitalu i na wyjście, gdy do dyspozycji mam takie ubranka? - 3 pajacyki - ale nieco grubsze. Nie zimowe, ale też nie cieniutkie bawełniane - body na długi rękaw i krótki - 3 rampersy kilka takich zestawów - kaftanik i spodnie na długi rękaw i ze stópkami http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/odziez-dla-noworodka/podkoszulki-i-spodnie/koszulka-99654-1.html http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/odziez-dla-noworodka/podkoszulki-i-spodnie/spodnie-od-pizamy-99655-1.html

Gość gość
Nie bardzo po prostu rozumiem jak "stosować" kompleciki złożone z kaftanika z długim rękawem i tych półśpioszków :) bo przecież nie włożę małego w tym do pajacyka, bo wyjdą 2x długie nogawki :D a w samym takim kompleciku nie będzie mu zimno?

Gość gość
zwykły zestaw: body z krótkim rękawkiem i na to pajac albo body z długim rękawkiem to koszulkowe i te spodenki. To będzie lipiec więc może być mega upał albo chłodniej to wtedy okryjesz maluszka pieluszką np. flanelową. Nie przegrzewaj maluszka od początku.

Gość gość
a w szpitalu nie bedzie ciuszkow? musisz miec swoje? ja tez rodzilam w lipcu, podczas pobytu w szpitalu corka korzystala ze szpitalnych ciuszkow. Ale byla ubierana tak: body-spiochy, bądz kaftanik i spiochy. Do tego owijana byla w rozek. Na wyjscie miala body z dlugim rekawem i spioszki :) tyle, bo wtedy upaly byly.

Gość gość
no bo nie wkłądasz podwójnych spodni - chyba byś sama nie chciała by ktoś Cię tak ubrał prawda????

Gość gość
polspiochy mozesz laczyc z body z dl rekawem, albo wybrac opcje body z kr. rekawem, polspiochy i kaftanik :)

Gość gość
02.05.14 [zgłoś do usunięcia] gość x x nie bralas do szpitala ciuchów dla noworodka?-musieli ci go w szpitalne ciuchy ubierać?-wspolczuje dzieciakowi mieć taka nieprzygotowana do niczego patolke. Jeszcze nie slyszalam aby jakas matka zebrala ubrania od szpitala i nie miala wlasnych gdzie takie cuda?

Gość gość
najlepsze będzie body z krótkim rękawkiem na to ten kaftanik koszulkowy i spodenki i wszystko. Jeśli wyjdziesz z maluszkiem później na dwór i będziesz obawiała się o to czy mu nie za zimno czy nie za ciepło to sprawdzasz na karku maluszka. Wsadasz swoje palce za szyjke maluszka od strony pleców i wtedy wiesz - jeśli dziecko jest ciepłe ale nie spocone - jest ok. Jesli jest chłodne - powinnaś coś dorzucić, lub okryć pieluszką. Bo najgorsze co może być to przykrywanie kocem dziecka w lecie.

Gość gość
a gdzie ja napisalam ze zabralam ciuchy ze szpitala???!!! naucz sie czytac ze zroumieniem. W szpitalu nie potrzebne byly wlasne ciuchy dla dziecka, a na wyjscie mialam swoje...to chyba logiczne!!! I nie obrazaj, jesli sama nie chcesz byc obrazana.

Gość gość
Mialo byc żebrała a nie zabrala sorki

Gość gość
wg ciebie żebralam bo nie bralam swoich ciuchow? a po co? skoro szpital dawal swoje, dzieci byly 2 razy dziennie przebierane...wszystko swieze i wyprane, bez przesady...kazdy szpital ma swoje zasady, i gdyby tak bylo ze nie zapewnialiby ciuszkow to bym wziela swoje. Na serio nie rozumiem problemu.

Gość gość
A który to szpital ,region?- na serio nie spotkalam się z czymś takim zawsze każda wlasne ubrania zabiera. A dziecka tez nie przebieralas sama ?

Gość gość
podkarpacie. jesli zaszła potrzeba (zmoczenie spioszkow, przelanie pieluszki) to przebieralam w swieze ciuszki, pampersy sama zmienialam, a tak przebieraly polozne, po kąpieli. I rano. A wlasnie! Idac do szpitala dla dziecka musialam miec tylko mokre chusteczki i pampersy.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. Czyli pajacyk raczej mi się nie przyda? Kiedy zakładacie maluszkom pajacyki ?

Gość gość
A może body z krótkim i pajacyk? :D Strasznie to dla mnie skomplikowane, hehe

Gość gość
body krotki rekaw, i pajacyk to tez dobre wyjscie :) zobaczysz...urodzisz i dasz rade :) podpatrzysz w szpitalu co i jak reszta to instynkt

Gość gość
gosciu z 9:42 jak rodzilam "sto lat temu" w pl to moglam ewentualnie zalozyc swoje ubranka dziecku. Teraz bede rodzic w Niemczech i polozna na rozmowie w szpitalu powiedziala, ze dla dziecka NICZEGO mam nie pakowac do szpitala (dopiero na powrot do domu). Bo po pierwsze nikt nie bedzie sie zastanawial czy to moje, czy szpitalne rzeczy i poprostu wyladuja w praniu i nie wroca ,a po drugie nikt nie chce ewentualnych bakterii z czyjegos domu. Tak wiec ile szpitali tyle zdan i nie trzeba nikogo obrazac ;-) Milego dnia

Gość gość
Rodzilam pod koniec lipca, byl taki upal ze ze szpitala dziecko wyszlo w body dl rekaw i do tego narzucona tetra na fotelik zeby nie zawialo. I to wszystko. Najgorsze, ze mala urodzila sie duzo drobniejsza niz sie spodziewalam i w rozm 56 wygladala jak w worku :/ wszystko co mialam dla niej do szpitala to na niej wisialo.

Gość gość
u mnie w szpitalu tez zapewniają wszystko dla dziecka i ja nic nie biorę ze sobą, na wyjście mąż przywiezie; jestem z takiego rozwiązania zadowolona, nie muszę zabierać dodatkowej torby ani upychać po kątach brudne rzeczy dla niemowlaka, w szpitalu ubrania są czyste

Gość gość
u nas (lodzkie) tez w szpitalu ubieraja w swoje ubranka. Ja mam syna z lipca, najczesciej ubieralam go w body i pajacyk, ale jak byly upaly to samo body albo rampers...

Gość gość
u nas w szpitalu też nie można mieć dla dziecka swoich ubranej tylko ubierają szpitalne. i nie martw sie, w szpitalu dziecko nie zmarznie bo na oddziałach dzieciecych zawsze jest ciepło. według mnie nawet za ciepło.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. W 3mieście chyba nie ma szpitali, gdzie dawaliby dziecku ubranka, oprócz Swissmedu, no ale tam za 6 tys, więc nie ma się co dziwić ;)