Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko nie chce jesc chleba co jej dawac na sniadania i kolacje

Polecane posty

Gość gość

witam. Moja corka ma prawie 1,5 roku, od jakiegos czasu wymysla z jedzeniem , najbardziej z chlebem. Obecnie od paru dni nie chce ani gryza, daje jej jajko na miekko, jajecznice, czasem parowki, jogurt naturalny z owocem, kaszke kukurydziana z owocem, nalesniki, placki, ryz z owocem. co jeszcze moge dawac by zastapic jej zboza ?

Gość gość
Owsianka. Kasza jaglana z owocami.

Gość gość
owsianka na mleku ? kasze jaglana daje rowniez ;) jak nie dodaje do zupki to daje rowniez z owocami

Gość gość
U mnie też tak było i zostało. Córka ma 8 lat i nie je chleba. Nie wiadomo czy odpuścić czy namawiać na siłę.

Gość gość
Ja robie owsianke na wodzie ale dodaje kilka lyzek mleka dla ssmau. Wg mnie jest wtedy lepsze. Do tego pokrojony bananm pycha. Sama taka lubie i moje 1.5 roczne dziecko tez:-)

Gość gość
dla smaku- mialo być

Gość gość
zazdroszczę ci. mój synek ma prawie 3 latka i je tylko parówkę, serek albo płatki. cała reszta jest niedobra. z obiadami jest nie lepiej. a bułek też nie chce jeść? mój syn za każda wizytą w sklepie bierze sobie jedną i zjada. może jakieś ciasteczka w ramach przekąski, jak poszukasz w necie napewno znajdziesz jakieś fajne przepisy.

Gość gość
Ciasteczka owsiane z suszonymi owocami. W necue jest masa przepisow. Moze jakies pierozki na mące pelnoziarnstej, albo z kasza gryczana.

Gość gość
mleko, kakao

Gość gość
Mój też ma 8 lat i za chlebem nie przepada. Je tylko bulki:) Ale śniadania ma monotonne codziennie płatki smakowe z mlekiem, innych śniadań nie jada, jego ojciec czasami wmusza w niego coś innego ale przeważnie nie zje nic innego niż płatki jakieś gwiazdki, kolka, kulki

Gość gość
Moj najpierw przezucil sie na bulki a teraz weka

Gość gość
mój ma prawie 9 lat i wcale nie je pieczywa, nigdy nie jadł, ewentualnie czasem bułke w sklepie :D gluten to nic dobrego, na sniadanie najzdrowsze owoce, rano wapń z nich wchłania sie idealnie, 5 x lepiej niż z mleka a kasza jaglana jest najzdrowsza

Gość gość
A probowalas moze tosty? Dzieci lubia chrupac.

Gość gość
A moj najchetniej tylko chleb by jadl;) kasze sa wartosciowsze,wiec mozesz smialo dawac,np.z owocami jak ma byc to posilek bezmleczny. Albo z warzywami. Byl czas,ze moj syn,mial wtedy rok,ubostwial owsianke z owocami. Bez mleka. Teraz juz go niezachwyca a jest zaledwie starszy o 2 miesiace;) przerzucil sie na chleb,bez dodatkow typu maslo,wedlina,ser. Wtedy plul. Ostatnio cudem zjadl kanapke a dzis bulke,bo nimi tez plul. Czasami rozne odchyly dzieciom zostaja a czasami sie zmieniaja. Sama jestem przykladem jak od niemowlectwa nie chcialam pic nic procz czarnej herbaty,oczywiscie takiej slomki,cieniutkiej. Pilam ja przez 6 lat az mnie od niej odrzucilo na kolejne 17. Dopiero pod koniec studiow cos mi odwalilo,ze dzis jestem od czarnej herbaty znow uzalezniona. Kocham ten smak,nie moze miec w sobie nawet krysztalku cukru,bo wyczuje.

Gość gość
Dodam,ze ta owsianke na sniadania jadal codziennie chyba przez 3 miesiace. Zaczal z miesiac przed pierwszymi urodzinami a skonczyl z miesiac temu. Dzien w dzien. Wszystko inne ladowalo na ziemi. Kiedys mial tak z manna z owocami,jadl ja do znudzenia. Warto probowac dawac cos innego przynajmniej probowac,bo ktoregos dnia niespodziewanie dziecko moze zalapac