Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem zakochany czy kocham

Polecane posty

Gość gość

Jestem zakochany czy kocham ? czy jest to jakaś różnica ? który stan jestt lepszy ? lepiej być zakochany czy kochać ? a może to to samo ? prosze o wasze opinie :)

Gość gość
spróbuję jestem zakochany=mam objawy fizyczne typu drżenie rąk, bicie serca, tęsknica mnie łapie, jestem niespokojny jak ją widzę, muszę się z nia spotkać, piękna jest, mądra jest, dobra jest, wyjątkowa jest. stan miłości=czasem czuję jeszcze te objawy zakochania, ale tylko niektóre, jestem spokojniejszy, szczęśliwy gdy jest blisko, chcę, by została moja żoną: bo uważam ją za wyjątkową, jedyną, piękną, dobrą, mądrą. Nie muszę się z nią widywac często, ale chcę przy niej zasypiać co noc. Mam rytuały z nią.jest mi niezbędna - bez niej jest cicho, pusto, bylejak

Gość gość
to jest najlepsze ubranie w slowa stanu zakochania i stanu milosci :)) piekne i prawdziwe :))

Gość gość
zgodzę się:) Zakochanie to wówczas gdy go niesamowicie idealizujesz, coś cię wkurza, ale nie zwracasz na to uwagi, bo generalnie jest idealem. Mocne intensywne doznanie przy nim. Miłośc- dalej jest Twoim jedynym, ale też tym z wadami, które mogą cię czasami denerwować, ale mimo wszystko to akceptujesz, bo Ty też masz wady, a czujesz sie przy nim niesamowicie bezpieczna, spokojna i szczęśliwa.

Gość gość
Mozn sie w kim zakochać,a ta druga osoba może nawet o tym nie wiedzieć. Kocham to już powazniejsze słowo brzmi nieodwolalnie,przypuszczam,że ta druga osoba wie już o naszym,,kocham,,

Gość gość
zakochanie to buzujące hormony, chemia kocham- akt woli

Gość gość
Kochać to znaczy widzieć w tej osobie człowieka takiego jak ja sam. Umieć spojrzeć łagodnie na jej głupie wybryki czy pomyłki. To taka mieszanka zrozumienia, empatii, ale też i odpowiedzialności. Wiem, że mogę uszcześliwić tę osobę, pomogę jej też, gdy będzie trzeba. To uczucia jest jakby częścią mnie, jakby zawsze gdzieś biło pod moją skórą. Czuję jakbyśmy znali się od lat i w oczach widzę ją całą: drugiego, czującego człowieka. Ufam bezgranicznie. Czuję się pełniejszy z nią.

Gość gość
dla mnie jestem zakochany a kocham jest tym samym uczuciem, jedno i drugie jest silne

Gość gość
Najfajniej kiedy Twoja miłość okazuje się chora, toksyczna, ma w d***e leczenie.Chcesz pomagać. W końcu ty lądujesz na terapii. I z tej całej miłości musisz ja zostawić, dla jej dobra. Bo wyssie z Ciebie wszystkie siły jakie masz. I czekasz w nadziei, ze może kiedyś...A ona się rżnie z kumplem, który ja pociesza. Bo oczywiście Ty byłeś tym złym hehe. Taa, miłość to piękna sprawa...czasem

Gość gość
Ja kocham.. ale mój chłopak jest bardzo daleko i jest bardzo nieśmialy i prawdpopdobnie nigdy nie odważy sie do mnie podejść.To mnie zabija.

Gość gość
Przykro :(