Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorotaspsp

plama z krwi na krześle w pracy !proszę o rady

Polecane posty

Gość dorotaspsp

hej. Mam problem. Dziś byłam w pracy no i nie poczułam ze dostałam okres. Zorientowałam się dopiero w domu ze mi krew przesiąkły spodnie. I teraz myślę czy zostawiłam plamę na fotelu w pracy czy nie gorzej ze jest szary i wszystko będzie widać a pracuje z duża ilością osób. Nie wiem co radzicie mam czas do poniedziałku coś wymyśleć czy przyjść wcześniej i zobaczyć czy jest plama ale znów jakby była to jak to zrobić żeby zeszła ?bardzo proszę o rady

Gość gość
Zamien stolki i po sprawie:-)

Gość dorotaspsp
no wlasnie stolika ani krzesła nie mogę zmienić są przypisane do danych miejsc. Więc to odpada. Coś czytałam ze woda utleniona może pomóc ale nie wiem czy to da radę. ciągle o tym myślę taki wstyd będzie w poniedziałek w pracy ze już mam stres jak myślę o tym dniu. Tak bym chciała żeby nie było tej plamy ale to nierealne na pewno jest.

Gość gość
Do poniedzialku to tak zaschnie ze atom tego nie ruszy A sprzataczka jesli takowa jest juz napewno widziala i moze cos z tym zrobila ps niezle musialas z plama krwi na d*u*p*i*e wracac do domu pol miasta juz wie ze masz ciote

Gość dorotaspsp
no na szczęście wracałam samochodem więc nic nikt nie widział. No akurat sprzątaczki w mojej firmie to takie próżniaki ze swoich rzeczy im się sprzątać nie chce a co dopiero mówić o krześle uplamionym krwią.

Gość gość
Woda utleniona pomaga. już nie raz pozbywałam się plam po okresowych wpadkach. Nalej trochę tej wody (lepsza by była taka fryzjerska bo jest gestsza) a potem normalnie zetrzyj szmatka.

Gość gość
tak zrobię. Pojadę w poniedziałek wcześnie do pracy wezmę wodę utleniona i sprobuje to jakoś zetrzeć

oj kobieto,barak Ci kreatywnosci.zakladasz plaster na palec i wydzierasz sie sie jak to sobie strasznie palucha rozcielas,jak cos to oparlas sie o krzeslo,bo szukalas plastra,albo zaslablas:P

Gość gość
Dokładnie. Sprzątaczka już widziała. :) Do poniedziałku krew zaschnie i niewiele już z tym zrobisz. Tzn. dałoby się, ale w pralce lub po sporym czasie pranie ręką - ale chyba nie wyobrażasz sobie, że w pracy będziesz siedzieć i pucować krzesło, a nikt nie zauważy. :). W ogóle krew można sprać moczem (ciekawostka), ale w przypadku krzesła to tylko pogorszy problem. Zazdroszczę okresu, ktorego się nie czuje :).

Gość interesujace spostrzezenia
ja robie takie rzeczy plynem do plam w spraju- jak masz to wez wrazie czego i wiesz co - wez sobie keczap do pracy - pomysla ze to spadlo z bulki

Gość gość
Po paru dniach ta plama będzie brązowawa, więc łatwo wciśniesz, że to np. kawa.

Gość gość
no jeszcze myślałam iść zrobić herbatę malinowa i wylać niby przypadkiem na to. No wlasnie dziś okres przyszedł o wiele za wcześnie byłam przekonana ze to dni plodne. I się nie przejmowałam. No ale co zrobić teraz trzeba coś wymyśleć żeby to uratować jakoś. A gdzie taki spray do plam kupić ?

Gość gość
Idź wcześniej do pracy i zapłać sprzątaczce za milczenie.

Gość gość
sprzątaczki zdanie mnie nie interesuje chyba ma trochę oleju w głowie ze nie będzie rozpowiadać.bardziej się martwię ze reszta osób zobaczy a to już wstyd na całego

Gość ohydny amator krwi miesięcznej
:classic_cool:

Gość gość
No ja bym się zastanawiała czy nie rozpowiedzieć, skoro można dorobić do marnej pensji sprzątaczki. Ile dla ciebie jest warta ta tajemnica?

Gość gość
a to niech rozpowiada

Gość gość
Ja do plam menstruacyjnych na bieliżnie zawsze używam wody utlenionej.po prostu zmocz plamę i mocno wycieraj czystą ściereczką,na pewno pomorze.

Gość gość
ok dziękuję za rady :)

Gość gość
Pomorze k****, tylko dlaczego małą literą?

Gość gośćMami
Ja dzisiaj zostawiłam plamę na krześle koleżance. Sprałam wodą z płynem do naczyń ale boje się, że zostanie ślad. Myślicie, że będzie coś widać?

Gość gość
Nie rób z tego takiej tragedi w końcu każdej z nas coś kiedyś się podobnego przydarzyło,ja też zawsze mam w zwyczaju coś upaprać. Nie przejmuj się.

Gość gośćMami
Może i niepotrzebnie się przejmuje ale nie potrafię o tym myśleć, poza tym koleżanka wie, że to ja. Głupio mi przed nią i przed ludźmi którzy się o tym dowiedzą ;(