Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

powikłania po wyrwaniu zębów

Polecane posty

Gość gość

ile mogę mieć wyranych zęów? nie ósemek mam po jednej stronie wyrwany jeden ząb, obok zepsuty drugi na gorze po drugiej stronie - na górze jeden i jeden na dole tak mnei bolą że płaczę, już nie mogę nic zrobić, nei jadłam od 5 dni kanałowe mogę sobie pozowlić może raz na rok (ostatnio zapłaciłąm prawie 1300zł) i mnie nie stać aby wyleczyć na kaśe hcorych nie mam co liczyć - byłam raz. opatrunek przed kanałowym (zatruwanie) założono mi po 4 meisiącach płakania z bólu, po maksymalnei 3 tygodniahc miałąm rpzyjsćna zabieg. umówiono mnie na "za 3 miesięce{" temu poszłam prywanite i zapłaciłam 1280zł za przeswietlenia, kanały, kontrolę, zatruwanie jeszcze raz bo op********i Teraz zresztą mnie ten ząb boli który był kanałowo robiony :| czy są jakieś powikłania jak wyrwę 4 zęby? bo już wariuję z bólu, prawie pracę straciłam dzisiaj bo się popłakałam przed klientami bo już nie mogłam... pakuję w siebie dzikie ilości ketonalu, paracetamolu i wszystkiego co się da.

Gość gość
ew niech ktos podpie co zrobic z bolem zeba... przechodzi zwykle po tygodniu i miesiac-dwa mam spokoj ale teraz cierpie juz mam mysli samobójcze :| i chyba w Polsce to szybciej zrobię niż uzbieram kolejen 1200zł na kanałowe

Gość gość
jejku, jakis mocny antybiotyk zalatw od rodzinnego moze? to powinno pomoc

Gość gość
Rodzinny mnie odprawił z kwitkiem bo on się tym nie zajmuje umówiłam się na wyrwanie zęba prywatnie ale.... pierwszy termin to czwartek nie wiem czy tyle dotrwał zwłaszcza, ze dzisiaj wyleciałam z pracy, po prostu się rozpłakałam za kasą bo boli mnie pół szczęki i głowa wylądowałam na pogotowiu, ale kolejka ludzi była taka że bym się do jutra nie dostała, bo niektórzy już od 10 godzin czekają a do innego nie pójdę BO REJON ja już wariuję

Gość gość
idz na dyzur nie tyle dentystyczny, ale taka nocna swiateczna opieka. trafisz na przypadkowego interniste, pros o antybiotyk

Gość gość
Byłąm o 4 nad ranem w 4 różnych klinikach, zajęło mi to od 1 do 7 rano :( Niestety dostaję info ze trzeba się na zabieg umówić. Zrobili mi przeswietlenie szóstki i tak zeszły wszystkie moje fundusze bo 40zł. Nie mam nawet na zabieg, się modlę tylko że uda mi się pożyczyć 400zł na wyrwanie zęba Prosiłam o antybiotyki czy coś mocniejszego, miałam przepisany tylko ketonal. Nie pomaga ani trochę...

Gość gość
ale napewno masz silny stan zapalny, nie dali ci antybiotyku???

Gość gość
Nie wiem, nie jestem w stnaie orkeślić bo nie jestem dentystą. Tak czy tak kocham za to Polskę własnie :( nie ma bezposredniego zagrożenia zycia to mnie mają gdzieś. Chociaż ze złamaniem otwartym tez kiedyś w Warszawie na Banacha siedziałam (nie leżałam) 8 godzin i miałam szycie tylko dlatego, że koleżanka mi pozyczyła i pojechałyśmy prywatnie do Lux Medu chyba.

Gość gość
ja na szczęście nie miałam żadnych powikłań po wyrywaniu zębów. Przyznam że na ten zabieg szłam niechętnie bo potwornie się bałam, ale na szczęście wyrywanie zęba w gabinecie http://stomatolog-ostroda-ilawa.pl/ przeżyłam i nie było aż tak źle.

Gość gość
ja tez na szczescie nie mialam zadnych powiklan, ale to dlatego, ze spoko dentysta mi sie trafil z www.truszel.pl :) moglam trafic na naprawde slabego dentyste i pewnie tez by mi sie cos takiego przytrafilo ;/

Gość gość
kurczę, współczuje autorce strasznie, choc moze to efekt niedbalstwa (albo choroby różnie bywa) nie jest tak,że z bólem przyjmują z miejsca? Ja byłam tutaj na wyrywaniu zęba - http://www.esdentica.pl - powikłań nie było, miałam sie oczywiście zgłosić, jakbym coś zauwazyła, ale bezproblemowo poszło, także nie ma się co bac, tylko dobrze wybrać lekarza.

Gość gość
Ja przy takich wątpliwościach chodze po prostu tez do innego gabinetu, żeby zobaczyc jaka tam będzie opinia i takim sposobem trafilam tutaj www.ortodontawroclaw.pl i od dłuższego czasu już tutaj chodze

Gość gość
wypadajcie z tymi reklamami!!!od tego na pewno bol jej nie ustapi,pacany!!!

Gość gość
ja na szczęście jak miałam leczone zębów gabinecie stomatologicznym http://www.viscardi.com.pl/ w Tychach to nie miałam takich problemów jak ty. Można ci jedynie współczuć i życzyć szybkiego powrotu do zdrowia. A ból można załagodzić tabletkami typu apap.

Gość gość
u mnie po wyrwaniu ósemki również komplikacji nie było. Wołałam nie ryzykować stanem zapalnym, który mógłby się pojawić, gdybym jeszcze z tą ósemką poczekała. Po zdjęciu rtg okazało się, ze ósemka wymaga usunięcia metodą chirurgiczną, jednak lekarz z kliniki Borczyka zapewnil, ze jakakolwiek metoda jest u nich całkowicie bezbolesna i skuteczna. Po zabiegu tkanki zagoiły się szybko i prawidłowo, głownie dlatego, ze były naświetlane laserem, co przyspieszyło cały proces.