Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dzieci odpieluchowane czy wysadzacie je przez sen na nocnik

Polecane posty

Gość gość

w obawie, ze nie wytrzymają calej nocy?

Gość gość
Mój ma 3 lata, od ponad pół roku odpieluchowany, pieluchę na noc ma dalej- głównie dlatego że sika nad ranem, a wtedy często gęsto ląduje u nas.

Gość ex_debill_zaryczy_soon
wysadzałam syna przed pólnocą, ale długo nie było efektu - nad ranem dalej sikał, więc długo spał w pieluszce, z córką już nie wojowałam - pewnego dnia powiedziała, że nie chce już pieluchy i od tego czasu wstaje sama (rok po odpieluchowaniu dziennym)

Gość gość
moje dziecko 2 lata- przestalo nosic pampersa w dzien, i po 2 miesiacach sciągalam po n ocy suchy pampers. ale wieczorem do 3 rz wysadzalam na nocnik przed snem- ani razu mokrego przescieradla :-)

Gość gość
Najpierw musi sie nauczyc sikac na nocnik w dzien

Gość gość
to oczywiste ze wpierw dziecko chodzi w dzien bez pampersa- wola na nocnik. Ale na noc zakladamy jeszcze pieluche, nie wiemy, kiedy dziecko wytzryma do rana

Gość gość
U nas jeszcze ten problem że kładziemy się różnie, w zależności od dnia i pracy, ale mały idzie spać ok. 21:00, i my nieraz podobnie, niecałą godzinę później. Bez sensu żeby któreś z nas przerywało sen po to żeby dziecko dać na nocnik. No i nie wierzę że dziecku wszystko jedno jak go ściągam z łóżeczka i wsadzam na nocnik.

Gość gość
nie, kiedy przez kilka dni z rzędu w nocy pampers był suchy nie zakładałam już pieluchy i nigdy nie budziłam dziecka, miał jeszcze przez jakiś czas folię na materacu, ale w nocy zsikał się może ze trzy razy

Gość gość
A moja córka (2,5 l) też się zbuntowałam na pampersa w nocy.Przez jakiś tydzień sama się budziła a później juz nie..Jak ją wysadzałam na nocnik w nocy to płakała że nie chce siku,a jak ją kładłam to i tak się zesikała.Teraz zakładam pieluchomajtki

Gość gość
synek ma 2 lata, nie nosi pieluchy od 2 miesięcy, w nocy zsika się raz na tydzień, czasami 2 razy. Zakładam na noc pieluchomajtki. Moim zdaniem jest jeszcze za mały na nocne wysadzanie w nocy bardzo mocno śpi a jak się go wybudzi to potrafi nie spać do rana.

Gość gość
SYNA NAUCZYŁ SIĘ na nocnik jak miał 2 i pół roku, pieluche zakładalam mu na noc może przez tydzień, ale zawsze była więc przestałam. Sika przed pójściem spać, potem rano

Gość gość
mój ma prawie 5 l. i w dzień mu się nie zdarza ale w nocy jest wysadzany tak ok. 24.00 i wtedy wytrzymuje do rana, a jak czasami nie wysika się w nocy na śpiąco, potrafi zlać się tuż nad ranem po same pachy ale złości się jak się obudzi i widzi pieluchę

Gość gość
mój ma 3,5 i sxam sobie kaze zakładać pieluchę na noc a budzenie dziecka na siku jest bardzo niekorzystne, bo niestety organizm się do tego przyzwyczaja i nawet, kiedy pęcherz będzie w stanie wytrzymac całą noc, takie budzone wczesniej dziecko nadal będzie sie budzić, czasem to może prowadzić do poważnych zaburzeń snu - lekarka mi powiedziała ze póki syn nie wytrzymuje całą noc, to zakładac pieluchę

Gość gość
moje dziecko na śpiocha wysadzam kolo 12 w nocy, spi tak mocno, że nigdy sie nie rozbudzil. delikatnie sadzam go na nocnik kolo lozka, mowie siku, on robi co trzeba i spi caly czas

Gość gość
corka porzucila pampersy w dzień jak miala 21 m-cy. Na noc przestalam zakladac jak skonczyla 2 lata. Nigdy jej specjalnie nie budzilam. Spi cala noc,albo sama sie budzi na siku.w pierwszym miesiacu bylo kilka malych wpadek,potem juz nie.

Gość gość
przerażają wasze wpisy - 3 latek w pielusze? wow - mój synek skończył z pieluchami jak mial 18 miesięcy - 2 tyg poźniej przestał sikać w nocy - tzn nawet z pieluchą nie zesikał się a kręcił jęczał itd więc sadzałam na nocnik- sikał i zasypiał i do tej pory tak jest - ma 3,5 roku i poprostu jak mu się chce sikać w nocy to siada na łóżko i cośtam jęczy i pytam czy chcesz siku - daje mu nocnik i sika - owszem musze wstać itd ale jestem w ciąży i tak wstaje sikać - i wole to niż lenistwo i 3,5 latek z pieluchą

Gość gość
Nie wierzę w to co czytam

Gość gość
Od kiedy zaczełyście sadzać dzieci na nocnik? Mój synek ma 13 mc, chodzi już sam dobrze. Teściowa marudzi że już dawno powinnam go sadzac i uczyc sama nie wiem myśle ze to jeszcze za wcześnie

Gość ojtammmmmmmm
Moja ma 3,5 roku i na noc ma pieluchę bo duzo sika. Mozę byc cala zasikana a nie obudzi sie . W dzien nie nosi pieluchy od kiedy skoczyła równe 2 latka .

Gość gość
Mój synek przestał nosić pieluszkę jak miał 2,5 roku. Na noc tez mu nie zakładałam. Nigdy go nie wysadzałam w nocy i nigdy mi nie nasikał. Czasami sam się budzi w nocy i woła siku.

Gość ojtammmmmmmm
09:55] gośc No widzisz tylko ze twoej dziecko obudzi sie jak chce sika a moje nie .

Gość gość
ja zaczęłam sadzać jak miał 9 m-cy i umiał dobrze stabilnie siedzieć - grający nocnik piesek - synek miał radoche i tak zaczęliśmy - miał 20 m-cy jak wyrzucilismy pieluchy

Gość hfhfghf
Ja przestałam zakładać córce pieluchy w dzień. Na noc zakładałam póki rano pielucha była zasikana. Pewnego dnia córa obudziła się z suchą. Następnego też. Wtedy zadecydowałyśmy o niezakładaniu na noc i żadna wpadka się nie wydarzyła. Po prostu trzeba ocenić czy jest potrzeba. Wymagamy tego od dziecka, chyba też potrafimy ocenić sami, czyż nie? Dodam że maniacy mogą mnie cmoknąć. Mi się nie chciało walczyć, prać, stresować... Córka pozbyła się pieluch mając trzy lata bez kwartału i poszło bezbólowo.

Gość yyyyyooo
Ja nie odpieluchowywałam a mimo to jak inne dzieci w wieku 4 lat sika na normalnej toalecie sama i robi kupkę bez podkładek itp.. Sama miała ambicje żeby nie nosic pieluchy Mówiłam jej np. wyglądasz dizś jak księżniczka tylko ta pielucha ci nie pasuje-bo ona pasuje tylko dzidziusiom małym W końcu powiedziała ,, będę wołać nie chcę pieluchy" Miała wtedy około dwóch lat. Spała z pieluchą do 3roku życia ponieważ w nocy nie czuła że siusia. Przestała w szpitalu jak powiedziałam jej że nie mam pieluchy i co my teraz zrobimy(zmartwiłam się) ,,nie martw się mamusiu ja będę uważać i jak będzie chciała siusiu to zawołam" Udało się wtedy i od tamtego czasu już nie kupuję pieluch.