Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z opisaniem próbek kału do sanepidu (to nie są jaja).

Polecane posty

Gość gość

Mam trzy cholerne próbki, bo mam zamiar wyrobić książeczkę sanitarno-epidemiologiczną. Pobranie mam już załatwione, ale mam problem, bo nie wiem co mam napisać na tych próbkach. :D NAME (tak, wiem, że to imię) WARD ? DATE (tak, data) HR. ? NO. ? DR. ? SPECIMEN ? HOSPITAL (szpital, ale co mam tu wpisać?) Wpadło mi do głowy, że może niektóre pola uzupełniają oni, ale wolę się upewnić. :) Z góry dziękuję.

Gość gość
jasne nigdy nie sa tu ostatnio byl jakis chetny co to chcial jesc gowna pieknej baby teraz grasuje w sanepidzie podobno nasraj wiecej i na probke przyklej zdjecie z playboya

Gość agh
Ward to oddział- jeśli kierują z przychodni, to pewnie nic nie trzeba pisać HR to godzina, o której próbka została pobrana NO to pewnie kolejny numer tejże próbki DR to doktor kierujący, czyli wystawiający skierowanie na badanie SPECIMEN to po polsku próbka- tu nie wiem, czy chcą napisać, czy to kał, czy co innego No a szpital to trzeba wpisać po prostu jego nazwę (np. Wojewódzki Szpital Specjalistyczny w Pcimiu Dolnym), pewnie są to kartki przygotowane na pobieranie materiału od pacjentów szpitalnych, a nie ambulatoryjnych. Ja bym wypełniła tylko to, co wiem (nazwisko, data itp), o resztę zawsze możesz dopytać na miejscu.

Gość gość
wystarczy imię, nazwisko i data

Gość gość
Dziękuję, agh i gościu nr. 2. ;) Bardzo mi pomogliście. Co do Ciebie, gościu nr 1: nie pytam kto chciałby zjeść g***o pięknej baby, tylko pytam jak podpisać próbki kału. :) Jeśli nie umiesz konkretnie odpowiedzieć na pytanie to powtórz podstawówkę, bo czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoją mocną stroną. Mam nadzieję, że nie jesteś maturzystą. Bo jeśli jesteś to procent niezdanych matur g***townie wzrośnie.