Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to utrzymywanie

Polecane posty

Gość gość

Jeżeli pracuję, kupuję sobie jedzenie, ciuchy, kosmetyki, opłacam internet, opłacam swoje rozrywki i kupuję różne rzeczy. Od matki nie wyciągam kasy, za wszystko płacę sama. Ale nie dokładam się do prądu, gazu, wody i ogólne do czynszu tzn. że matka mnie utrzymuje?

Gość gość
tak w kazdym razie nie jestes samowystarczalna

Gość gość
ale wszystko sobie kupuję sama, tylko moja mama opłaca rachunki.

Gość gość
Zaspokajasz tylko swoje osobiste potrzeby... A korzystasz z prądu i wody??? Na pewno tak... Więc jeżeli chcesz mieć poczucie że sama sie utrzymujesz to musisz dokładać sie też do rachunków.. Niestety, takie fakty. Ewentualnie sie wyprowadzić.

Gość gość
Media nie są darmowe. Jedzenie też kosztuje.

Gość gość
Tak, jesteś przynajmniej częściowo na utrzymaniu matki. I kiedy w przyszłości wyprowadzisz się, to dowiesz się, że to, co teraz finansuje ci matka (koszty mieszkania, mediów, czynszu, odstępnego za wynajem, rat, koszt wyposażenia mieszkania i utrzymania go w należytym porządku) to bardzo duża część tego utrzymania. Często nawet większa niż jedzenie i ciuchy.

Gość gość
czy wy naprawdę nie potraficie czytać ze zrozumieniem barany? Chyba napisałam że żywię się sama więc co tu p*********z że matka mi pod nos daje obiadek.

Gość gość
No a czy żarcie trzymasz we własnych szafkach czy w jej? To NIE JEST za darmo na wolnym rynku. Czy trzymasz je we własnej lodówce czy w jej? Przyrządzasz posiłki na własnej kuchence czy na jej? W swoich garnkach czy w jej? Płacisz za gaz do kuchenki i prąd do lodówki? To wszystko są rzeczy, które, jak wszystko, kosztują.

Gość gość
Proponuję eksperyment: daj ogłoszenie, że szukasz osoby która da ci za darmo to co matka ci oferuje: dach nad głową i opłacone media. Ciekawe ile osób się zgłosi. Twoja matka zgadza się dobrowolnie - doceń to.

Gość gość
Zarabiam bardzo mało i stać mnie tylko właśnie na jedzenie, ciuchy od czasu do czasu, kosmetyki, rachunek za neta i czasami jakieś rozrywki.

Gość gość
Jak wiele osób w Polsce niestety. Ale fakt pozostaje faktem. Nie utrzymujesz się sama. Ale nie przejmuj się. Ja też się sama nie utrzymuję, tylko na spółkę z mężem. Z moich dochodów wystarczyłoby tylko na jedzenie itp. co u ciebie , sama bym raczej nie dała rady, we dwójkę jest łatwiej bo najgorsze wydatki dzieli się na pół.

Gość gość
800 zł

Gość gość
długo byłam bezrobotna, jak znalazłam tą pracę to się ucieszyłam bo chociaż mam jakąś kasę, ciężko teraz z pracą ale wolę to niż siedzieć w domu i nic nie zarobić.