Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Abotaak379

DZIWNY JEST TEN ŚWIAT: KIEDYŚ A TERAZ

Polecane posty

Gość Abotaak379

Witam. Temat dotyczy świata terazniejszego a tego co był kiedys. Wiele rzeczy mnie teraz drażni nie tylko otaczający świat ale ludzie w nim zyjscy. Dziwi mnie to: może to dość dziwny przykład ale przeczytajcie. Dużoooo lat temu Maryja ozenila się z Józefem. Miała wtedy 14 lat. Rok później uridzila Jezusa. A teraz kiedy to 15 rodzą dzieci to ludzie mówią że to patologia. Rozumiem to że świat się zmienia, soe przecież są ludzie wierzący a ten przykład mowi że młode mamy nie mogą być wysmiewane. Księża przecież też mówią że to dziwne rodzic dziecko w tym wieku a w Biblii im to nieprzeszkadza. Nie mam nic do 15 letnich mam. To tylko jeden z kilkuset moich przemyśleń. Nie krytykujcie ale piszcie co was w naszym swiecie drazni

Gość gość
a mnie wkurza to z każdy chce uchodzić za normalnego zachowując się tak jak inni, tzn, np ze zawsze trzeba komuś współczuć; że każde dziecko jest piękne; ze jak koleżanka pyta czy ma ładną kiecka to mam mówić ze ładna często mówią się coś żeby nie było ze odstajesz od reszty a i tak myslisz inaczej, czasami się przyznasz w rozmowie z przyjaciółką,ale niektórzy i tak udają że tak myślą, żeby nie wyszło na to że są egoistami albo chamami

Gość gość
Wiedzę o świecie czerpiesz z podań biblijnych?? O czym z tobą dyskutować, jakim językiem, z użyciem jakich pojęć? Wiesz co to zmiany kulturowe, cywilizacyjne? Wiesz jak zmieniała się długość życia ludzkiego i jak ludzie dojrzewają zależnie od klimatu i rasy? A co do tego źródła które przywołujesz to skąd wzięłaś ten przykładowy wiek a jeśli takowy tam jest, i jest wg obecnych lat (bo w Biblii różnie to liczone), to skąd wiesz czy akurat pedofil tego nie pisał? Ech, dzieciaku... Piszesz od rzeczy chociaż chciałaś dobrze.