Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam za 6 dni maturę ustną i boję się, że jej nie zdam.

Polecane posty

Gość gość

Jeszcze nic nie przygotowałam. Jestem w czarnej d***e. Tak dobrze poszły mi pisemne matury, pewnie nie będę miała mniej niż 70 procent z rozszerzenia z polskiego. Ale boję się, że zawalę maturę tą ustną, bo podobno jak jej nie zdam to nie otrzymam świadectwa dojrzałości.

Gość P A T R Y C J A
no to raczej, musisz miec wszystkie egz zliczone

Gość gość
K****, tak mi się nie chce. Nienawidzę wystapień publicznych. Wszystkie matury zdałam bardzo dobrze (nawet matma na minimum 85% jak sobie sprawdzałam). UStnego angielskiego sie w ogole nie boję za to polski strasznie

Gość henius
Zacznij coś robić w tym kierunku by to zaliczyć zamiast marudzić.Matura nic nie gwarantuje ja zaliczyłem obie podstawki na coś koło 80% i co z tego skoro na 1 roku studiów zmarła mi mama i przerwałem i g***o mi w życiu zostało.

Gość gość
Kochana - skoro ja - antyspołeczna, totalnie lękliwa baba - nie napisałam W OGÓLE pracy maturalnej, tylko przeczytałam porządnie książki, i poszłam i gadałam tam prawie za dlugo (komisja mnie poganiała) - cięłam się czasami oczywiście, ale nie było źle - i dostałam 18 czy ileś tam punktów (2 lata temu) - to ty na 100 procent dasz sobie radę :) Poza tym - to jest takie straszenie - u mnie tylko jedna osoba nie zdała ustnego i to był czlowiek który nie miał nawet pojęcia na jaki egzamin idzie.. z angola ustnego za to wszyscy zdali, nawet ja, a dostałam najniższą ilosć punktów z kolei :P

Gość gość
Dziękuję za wsparcie ale i tak panikuję. Poza tym ja juz się na studia dostałam (liczyły się tam certyfikat z angielskiego i hiszpanskiego oraz wewnętrzne testy) a te ustne mnie przerażają!!!

Gość gość
Panikuj, troszkę stresu nie zaszkodzi - to też mobilizuje. Jak chcesz to kup sobie jutro w aptece witaminę b6 i zażywaj pół albo tabletkę codziennie i l-teaninę, zażywaj po 150 mg. Taka dawka uspokaja i jednocześnie poprawia koncentrację :). Jaki masz temat?

Gość gość
Okrucieństwo drugiej wojny światowej w sztuce

Gość gość
Absolwentka filologii polskiej pisze prace maturalne na każdy temat! Doświadczenie - 5 lat. Solidnie, szybko i rzetelnie! Bez kopiowania z Internetu! Do każdego tematu podchodzę indywidualnie:) Więcej informacji na maila. Masz pytania? Pisz śmiało! To nic nie kosztuje. Zapewniam stały kontakt w razie pytań odnośnie pracy jak i samej matury:-) KONTAKT; matura24H@wp.pl GG; 39631281