Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wysypka u niemowlaka Prosze o rade

Polecane posty

Gość gość

Drogie Mamy, moze ktoras z Was miala podobny przypadek, jesli tak to prosze o opinie. Mam 3.5mies synka ktory od jakiegos tyg ma wysypke (bardzo male czerwone krostki) na brzuszku i plecach. Wczoraj zauwazylam tez kilka krostem na udach. Nie mam pojecia z czego mogl jej dostac. Nie karmie go juz piersia, mleko dostaje to samo od prawie 2 mies wiec to wykluczam. Od poczatku piore wszystkie jego rzeczy w tym samym proszku i plynie, zawsze tez prasuje. Kosmetyki tez uzywam te same od urodzenia wiec to tez nie to. Bylam u lekarza (mieszkam w uk) ale on stwierdzil zebym sie nie przejmowala i ze samo przejdzie. Moge co najwyzej bardziej oliwkowac mu skore :/ Niestety zamiast znikac, krostek przybywa.... Macie jakies pomysly co to moze byc???? Dziekuje za wszystkie rady!

Gość gość
Skaza białkowa, uu nas bylo to samo, od poczatku mm to samo a uczulenie wyszloo dopiero po 2msc podawania

Gość gość
a czy to jest powazne? jak rozpoznac czy to na pewno skaza? kurcze a mi ten lekarz powiedzial ze to pewnie z przesuszenia skory, chociaz codziennie ja oliwkuje, ahhhh angielscy lekarze...

Gość gość
Nie jest to az takie straszne, troche tylko utrudnia zycie. Przesuszona skóra taaa jasne ehh. Postaraj sie zeby Ci przepisali mleko dla skazowcow lub sama kup bez rp albo z PL niech Ci ktos wysle na probe, powinna byc poprawa. Jeli to skaza, zmiany sie moga pogłebiac i nawet moze sie zrobic z tego azs. Mleka to np bebilon pepti, nutramigem lub sojowe isomil, humana. Mozesz sama zrobic badania na wykluczenie uczulenia ale u nas, pomimo ze skaza jest w badaniach nic nie wyszlo. Przeszło po wprowadzeniu humany sojowej, pepti nie chciało dziecko jesc.

Gość gość
u mojego wyszło też później. Polecam kąpiel w krochmalu bez stosowania już żadnych kosmetyków i nie codziennie. bo codzienna kąpiel dodatkowo wysuszy podrażnioną juz skórę. Potem natłuszczać natłuszczać i jeszcze raz natłuszczać. Mały jest na pepti, niedługo robimy prowokację, zobaczymy czy przeszło...

Gość gość
wygooglowalam skaze bialkowa i ta wysypka u mojego synka nie wyglada tak jak na grafikach. on ma raczej takie pojedyncze bardzo malutkie krostki. No i wszedzie pisza ze przy skazie zmiany na skorze zaczynaja sie od policzkow, szyi i ramion, a u mojego dziecka krostki sa tylko na brzuszku i plecach i kilka na udach.

Gość gość
alergia na cos co przestal tolerowac,skaza lub proszek...zacznij zmieniac to bedzie wiadomo

Gość gość
nie wiedzialam ze alergia moze wystapic na cos co do tej pory dziecko tolerowalo... dziekuje za wszystkie rady!

Gość gość
skaza bialkowa nie wychodzi od razu tylko zazwyczaj w drugim miesiącu zycia. a objawy skorne sa przeróżne. mój synek miał kilka pojedynczych krostek na policzkach kiedy karmiłam go piersią wiec uznano ze to trądzik niemowlęcy. kiedy przeszłam na mm małego zaczelo wysypywać na pleckach, brzuszku i pod kolankami. zaczelo się od pojedynczych czerwonych krostek. mysle ze moje mleko jakos go tam chronilo przed pelnoobjawowa skaza zwłaszcza ze nie lubiłam nabialu wiec w diecie miałam go mało ale jak zaczelam podawac mm to dopiero po ok 3 tyg zaczely się te krostki pojawiać i z każdym dniem było ich coraz więcej. nie polecam kapieli w krochmalu bo przesusza skore lepsze emolienty