Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niestety wiekszosc ludzi jest leniwych i tylko zazdrosci innym.

Polecane posty

Gość gość

Denerwuje mnie to, ze mam wiele osob w moim otoczeniu, ktore mi zazdroszcza statusu materialnego, ale sami nic nie robia by zmienic swoje zycie! Mam np. takich krewnych, ciocia ma 4 dzieci, rok po roku, maz nie pracuje bo raz ze nie ma wyksztalcenia a dwa ze mu sie zwyczajnie nie che. Pol roku potrafi przesiedziec w domu. Ale ciagle mi dogaduja i staraja sie poprzez szantaz emocjonalny zmusic mnie do pomagania im finansowo. A ja sie pytam z jakies racji? To ja ciezko studiowalam i pracowalam, miedzy innymi na zmywaku za granica by oplacic sobie studia. Mam tez kolezanki, ktore ciagle mi mowia "ty to masz dobrze, o nic nie musisz sie martwic (...)" I jak wreszcie mi sie udalo i dostalam dobra prace, to wiele z nich juz sie nie odezwalo...Niektore sa falszywe i zwyczajnie zawistne. Ale zadna nie zdaje sobie sprawy z tego, ze ja na wszystko ciezko pracuje, siedzac w firmie jak trzeba i 13 godzin. Do tego stres jak cholera. A one siedza w domu z dziecmi, nie pracuja, ogladaja caly dzien seriale i jeszcze komus zazdroszcza. Dlugo mozna byloby pisac na ten temat. Ludzie nie jestem zarozumiala, nie wywyzszam sie, poprostu uwazam, ze kazdy z nas moze zmienic cos w swoim zyciu jak tylko chce. Jezeli ktos marzy o pieniadzach, to niech sie wezmie za prace, lub edukacje. A jezeli nie chce to niech przynajmniej nie zazdrosci innym!

Gość Onaa_88
nie ogaldaj sie na innych i rob swoje. Po co sie stresowac.

Gość gość
Ja jestem leniwa i zazdroszczę innym kasy. Ale nie ma w tym żadnej zawiści, fajnie, że niektórym się udało. Podziwiam ludzi, którzy dużo osiągnęli dzięki własnej ciężkiej pracy. :)

Gość gość
To prawda, tez znam takich ludzi. Ja nikomu nie zazdroszcze

Gość gość
Bo ludzie juz tacy sa i ich nie zmienisz. Wiadomo kazdy by chcial miec lepiej, a ze nie wychodzi to juz inna sprawa

Gość magda grochalikkk
Też tego nie lubię, mam sam ogólniak , klasa o profilu humanistycznym a dostałam po znajomości pracę w biurze. Ciągle awansuje na coraz to nowsze stanowiska (pracę dostałam przez ojca po znajomości w firmie która jest spółką akcyjną) a oni znajomi dogadują mi takiej to dobrze, nic nie robi a ma.

Gość gość
Takich znajomych to ja szybko odstawiam na bok.

Gość gość
Ja nikomu niczego nie zazdroszczę, szczególnie jak doszedł do tego swoją ciężka praca

Gość gość
nie przesadzaj

Gość gość
To prawda.