Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do kiedy mleczko z butelki ze smoczkiem

Polecane posty

Gość gość

moj maly ma 10 miesiecy i jak do tej pory pije z butelki ze smoczkiem zastanawiam sie czy nie czas przejsc na niekapek ale kolezanka odradza mowi ze jej mala przez taka zmiane przestala pic mleko co wy na to zaczekac

Gość gość
moje od pol roku pily z niekapka i qogole je to nie zniechecilo najpierw piers a pozniej niekapek

Gość gość
moja piła tak mniej więcej do roku potem przeszła na silikonowy kubek a potem na niekapek

Gość moj dalej pije
mleko z kasza,ma 15 miesiecy. i nie mam zamiaru na razie rezygnowac. kasza jest dosyc gesta,bo samo mleko go nie syci w ogole. pije z rana ok 6 i przed spaniem. a tak to je normalne posilki,kasze bezmleczne,obiady dwudaniowe,pije wode z bidonu ze slomka lub zwyklego kubka. mi nie przeszkadza ta butelka skoro nie zaburza jego normalnego rozwoju,bez problemu gryzie i pije z innych zrodel.

Gość gość
moja ma 14mies i też nadal dwa razy dziennie pije mleko z butelki ze Smoczkiem. z niekapka nie chce. na ogół siłę przez slomke, z normalnej szklanki lub butelki z dziubkiem. daje jej to mleko przez Smoczek bo próbowałam ja oduczyc to miala problem z zaśnięciem a jak wypije w ten sposób mleko to w moment zasypia.

Gość gość
Mój ma rok i nie potrafi pić z niekapka czy przez rurkę. Pije z doidy cup ale mleko nadal z butelki przez smoczek. Myślę, że to nie jest nic złego jak dwa razy dziennie przez 5minut wypije mleko w ten sposób..

Gość gość
skonczyla jak miala 17 mcy...piła z niej mleko (kaszek nie jadła przez butle)...wcześniej z niekapka piła wodę, zostało tylko to mleko rano i wieczorem...w końcu poszłam po niekapki do sklepu i się skonczyło ;)

Gość gość
A mój synek ma 21 m-cy i pije przed snem kaszę z butelki. i nie mam zamiaru póki co tego likwidować, bo synek to uwielbia: po kąpieli położyć się na swojej podusi, założyć nóżkę na nóżkę i pociągnąć kaszę ze smoczka.

Gość gość
Mój też miał do prawie dwóch lat mleko z butelki na noc, w ciągu dnia już z kubka albo bidona ze słomką- przez słomkę przed rokiem już zaczęłam podawać. Niekapek żaden mu nie pasował.

Gość gość
Hm...mój ma 3 lata i rano i na wieczór hejnał obowiązkowy;-).poza tym pije z kubka niekapka,choć częściej ze zwykłego

Gość gość
3 lata z niedawna? Po co robicie z niego piiizde?

Gość gość
Jak takie duże dziecko niekapka? To ile macie tych niekapków? Bo moje 2 letnie co chwile coś pije, bierze jedną szklankę, zaraz następną, pije w restauracjach, u babć...a wy wszędzie niekapka bierzecie?

Gość gość
mój pije z bidonu ze słomką, lub przez zwykłą słomkę ma 2 lata z butelki nie pił nigdy.

Gość gość
Ja mam synka 10miesięcznego, nie myślę o odstawieniu smoczka jeśli chodzi o mleczko, bo inne rzeczy piję np.przez słomę, umie już ładnie popić z normalnej szklanki.

Gość gość
W domu niekapek,żeby nie rozlewał,wszędzie indziej ze zwyłego kubka.,a! I dlacźego piiizdę,bo nie rozumiem :-o.Jak na 3lata jest b.samodzielny,samoobsługowy,więc nie rozumiem,w cźym problem?Ja tam piłam do 4lat i jakoś nie zrobiło to ze mnie ofiary losu;-)Próchnicy też nigdy nie miałam

Gość gość
dokladnie ja tez sie nie spiesze,moja mama sie nie spieszyla,dlugo pilam i jakos dobrze sie mam:)to jest 2 razy po 5 min,wygoda i tyle. nawet przy butelce nie zasypia.

Gość gość
i mam pewność,że te 500ml na dobę wciągnie,a w jaki sposób,czy to ma znaczenie?