Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co myśli pies gdy człowiek płacze albo udaje ,że płacze?

Polecane posty

Gość gość

ostatnio jak mnie zdenerwuje pies to udaje,że jest mi smutno, robię smutną minę, patrzę mu w oczy i chlipię, on wtedy przekrzywia łepek w bok i robi się grzeczny, zastanawiam się co wtedy myśli

Gość gość
Wydajesz z siebie dziwne odglosy, wiec mysli, ze cierpisz. Zwierzeta w cierpieniu wyja, skomla, itp. Jest to oznaka ze cos sie dzieje, a psy jako zwierzeta stadne opiekuja sie cierpiacymi czlonkami stada. Tak jak w tym filmiku na yt jak pies czuwal przy innym, konajacym co wpadl pod samochod.

Gość gość
a skad wiesz? i czy jakies inne zwierzeta tez odczuwaja empatie?

Gość gość
a kot albo krolik ma empatie? psy sa kochane, ja myslalam,ze on patrzy na mnie jak na idiotke a tymczasem mi wspolczul

Gość gość
Psy są bardzo inteligentne i mają mega wyczulone nosy. Mogą nawet wykryć zmiany nowotworowe! A powiem ci jako ciekawostkę, że o ile psy odczuwają empatię, to mimo wszystko kierują się instynktem samozachowawczym i zawszę ratują swoją d**ę ;-) Zdarzyło się tak, że jakoś dziwnie się czułam i leżałam cały dzień na kanapie, oglądając tv - a pies cały czas u mnie w nogach spał. Pod wieczór poczułam się bardzo źle i dostałam gorączki, a pies ode mnie uciekł i nawet nie chciał podejść :D Wąchał mnie, czuł że rozgrzana głowa i za chiny nie podszedł - pewnie instynkt mu podpowiadał, że choroba=niebezpieczeństwo. Za to jak po 30min tabletka zaczeła działać i mi temperatura spadła, to wrócił na kanepe, leszcz jeden ;-) Ot taka ciekawostka :D

Gość gość
to czemu od osoby z nowotworem nie uciekaja? przeciez to gorsza choroba niz goraczka? a tez slyszalam o psach co wyczuwaja nadchodzacy atak epilepsji!

Gość gość
może raczej leżał z tobą by cię ogrzewać a gdy wyczuł że masz gorączkę to się wycofał by cię nie przegrzać pomyśl trochę, to nie boli

Gość gość
na pewno by nie uciekł psy tacy nie są

Gość gość
psi, mówi się psi-psi