Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość normalny chłopak

Czy ma ktoś doświadczenie ze "sprawnymi inaczej" ?

Polecane posty

Gość normalny chłopak

Podoba mi się dziewczyna, która właśnie jest "sprawna inaczej". Znam ją na tyle, że wiem, iż nie ma nikogo, tzn. nawet przyjaciółki. Zainicjowałbym coś może, ale mam poważne obawy, czy takie osoby są w stanie zbudować normalne relacje intersocjalne, czy właśnie fakt, że natura uczyniła ich takich a nie innych jest dla nich murem nie do przeskoczenia. Może takie osoby czują się lepiej wśród "swoich" ? Już długo się nad tym zastanawiam, ale nie chcę jej robić nadziei, bo nie wiem, jak będzie się zachowywała, gdybyśmy mieli się "zbliżyć". Jako koleżanka jest super, tylko mam poważne obawy, że z tego rodzi się "coś więcej".

Gość gość
A co to niby znaczy sprawna inaczej, kaleką jest czy jak. Wyjaśnij co się kryje pod tym pojęciem.

Gość normalny chłopak
Widzę właśnie, jakie macie doświadczenie ze "sprawnymi inaczej".

Gość gość
właśnie, napisz co dokładnie miałeś na myśli, ja też nie mam koleżanek, to zwistne suki, przez znajomych i przez ich roszczeniową postawę w stosunku do mnie wyszło na to że jestem sama, czy załapuję się pod ten topic?

Gość gość
czy nie mając znajomych jestem sprawna inaczej? o to chodziło? czy o jakąś niepełnosprawność?????

Gość normalny chłopak
Jeżeli natura obdarzyła Cię chociaż w przybliżeniu tak, jak normalnego człowieka, to się nie łapiesz.

Gość gość
Słucja, napisz na czym polega jej inność to może temat rozwinie się w pożądanym przez ciebie kierunku

Gość gość
*słuchaj - miało być coś mi korekta szwankuje

Gość normalny chłopak
Nie potrafi robić pewnych rzeczy, które my potrafimy, np. tańczyć.

Gość normalny chłopak
Przepraszam, pomyliłem adres.

Gość gość
Jest niepelnosprawna fizycznie czy umyslowo wyslowic sie chlopie nie mozesz?

Gość normalny chłopak
Faktycznie, odnoszę wrażenie, że to "forum dla hłopuf" i nie tylko...

Gość Marian Lebioda
autorze, nie potrafisz nawet napisać, o co ci chodzi. wnioskuję zatem, ze jesteś sprawny inaczej. a mówiąc wprost - opóźniony umysłowo. więc z ta dziewczyną na pewno do siebie pasujecie.

Gość gość
sprawnosc moze byc umyslowa i fizyczna, wiec sie nie zlość

Normalny chłopaku, jak jesteś tak przewrażliwiony, to daj tej dziewczynie spokój. Pewnie jej życie nie jest usłane różami. Nie dasz rady.

Gość gość
Widze ,ze to Ty jestes "sprawny inaczej" :D

Gość gość
autor jest "normalny inaczej" :classic_cool:

Gość gość
Odpowiedz na pytanie autora - tak ,po rozmowie z Toba wzbogacilismy sie o to doswiadczenie :D A teraz jak przystalo na prawdziwych "hlopuf" idziemy na piwo ,ktos chetny ?

Gość normalny chłopak
Widzę różnicę między "osobą sprawną inaczej" a "osobą o specjalnych potrzebach edukacyjnych". Trochę taktu, moi drodzy.

Gość gość
"..Trochę taktu, moi drodzy.." ,oze warto zaczac od siebie ?

ale co z nią nie tak? nie ma nogi, ręki, oka? czy ma porażenie mózgowe, zespół downa albo autyzm? - z tego twojego pitolenia chłopcze nic nie wynika. albo określ co jej jest, albo spadaj pisać swoje emocjonalne hieroglify gdzieś indziej 🖐️

Gość normalny chłopak
"Podoba mi się" - zacząłem od siebie, tylko nikt jakoś tego nie zauważył

i widzicie paniczyka, jaki czuje się od niej lepszy, bo on taki sprawny jak cholera :o a nie umie napisać, o co mu chodzi. - daj jej spokój, palancie. nawet kwintesencja sprawności by z tobą nie wytrzymała, foszasta mamejo. a co dopiero osoba niepełnosprawna, która potrzebuje jeszcze więcej miłości, niż zdrowa.

Właśnie w tym rzecz, że w pierwszym zdaniu piszesz o "sprawności inaczej", czyli razi cię to. Gdybyś nie miał z tym problemu, to dawno byś się starał o tę dziewczynę. Może ci jest jej żal i mylisz uczucia?

Gość normalny chłopak
Co za różnica, czego nie ma ? Nie da się tego ukryć i już. W przeciwieństwie do ubóstwa intelektualnego.

"W przeciwieństwie do ubóstwa intelektualnego" - fakt, twoje ubóstwo intelektualne i emocjonalne wypełzło już w pierwszym poście. - oraz to, że uważasz osobę niepełnosprawną za gorszą i zastanawiasz się, czy potrafi czuć i nawiązywać relacje międzyludzkie. debil.

Gość normalny chłopak
Wystarczy rzut oka w "G-o-o-g-l-e" czy do "W-i-k-i-p-e-d-i-i" by zrozumieć, jak powinno się mówić o pewnej grupie osób. Chciałem przez to wyrazić szacunek do niej. Dzisiaj jednak, jeśli dziewczynie zaproponuje się "wspólne obejrzenie kolekcji motyli" to tego nie zrozumie, tak jak propozycję kopulacji. Trzeba się zrobić debilem i powiedzieć: - Daj mi d-u-p-y !