Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzieci z alkoholowym zespołem płodowym

Polecane posty

Gość gość

Znowu jakas poy******a kobieta urodziła pijane dziecko. Powiedzcie mi jak tak można?Jak można doprowadzić swoje dziecko do takiego stanu?Czy te matki które tak piją potrafia pomysleć o tym malenstwie czy tylko o tym jak zaspokoić swój beznadziejny nałóg? Naprawde te 9 mcy bez alkoholu to tak duzo? Skoro tak to po co zachodzą takie szmaty w ciążę? Przeraza mnie to..... Głupie krowy do wiezienia powinny iść za coś takiego. Od razu na starcie skazują swoje dziecko na marne życie :o:o:o

Gość gość
ja tam wole porozmawiac o wyrachowaniu tatusiow

Gość gość
a wiesz co to jest nałóg i choroba alkoholowa ?

Gość gość
a wiesz co to jest antykoncepcja?

Gość gość
a to było do mnie ? bo ja wiem co to jest antykoncepcja i wiem jak sie czuje osoba uzalezniona ( moj brat walczy od lat z alkoholizmem )

Gość gość
Ja mowie o kobietach w ciazy, czy ty rozumiesz?? jak jest laska uzalezniona to po cholere zachodzi w ciaze i truje wlasne dziecko, skazujac je od razu na chorobę??W ogóle jak można byc alkoholikiem i poczac dziecko, gdzie rozum??????????? Ja lubie napic sie alkoholu jak jest okazja, ale teraz jestem w ciazy no i sobie tego nie wyobrażam...

Gość gość
Takiej powinni Po porodzie dziecko od razu zabrac.

Gość gość
a ja znam nie alkoholiczkę która urodziła dziecko z FAS. po prostu uważała że jak wypije lampkę wina do obiadu czy jedno piwko od czasu do czasu to nic się nie stanie:O bo przecież we włoszech to nawet małe dzieci wino do obiadu dostają.... no i ma - upośledzone dziecko. a te historie o winie we włoszech mnie dobijają - tak piszą najczęściej ci co nigdy tam nie byli i powtarzają takie bujdy. 16 lat mieszkałam w Toskanii i owszem na południu włoch często piją wino do obiadu - ale dorośli. w pozostałych regionach nie jest to tak populane

Gość gość
jezeli jest alkoholiczka to nie mysli logicznie uprawiajac seks, niestac ja na zabezpieczenie bo wszystko przepija, pi@przy sie zapewne tez po pijanemu a o ciazy dowiaduje sie w czasie porodu...mam ojca alkoholika i wiem jak to jest jak nie pije to jest dobrez ale jak wypije to sie zaczyna horror, juz nie raz ratowalam go z dylerki...problem polega na tym jezeli kobieta swiadomie pije alkohol wiedzac o ciazy i narazjac dziecko na krzywde,,,a co do Włoch to bylam na sycylii kilka tygodni i owszem tam jest dozwolone wypicie lampki wina i nawet prowadzenei auta ale nigdy nie spotkalam sie aby winem czestowano dziecko

Gość gość
sycylia to południe, największe winnice, tam pija się dużo wina, dobrego rodzimego wina, można wsiąść do auta po lampce wina, bo norma alkoholu we krwi to pół promila. ale to wino piją dorośli - kobiety i mężczyźni, ale nie znam normalnych włoszek, które w ciąży piją :O włosi mają hoopla na punkcie dzieci. kochają i swoje i cudze. kiedyś byliśmy na wycieczce, córka biegała po rynku, w którymś momencie się przewróciła i wiecie co? z 10 osób od razu znalazło się przy niej, ktoś przyniósł apteczke, ktoś inny wodę do picia. pytali czy nas nie podwieźć do szpitala. także tam o dzieci się dba i normalne włoszki nie zrobiłyby czegoś takiego własnemu dziecku, nie zafundowałyby choroby.

Gość gość
Jakie Wy macie mylne pojecie o alkoholikach,. Połowa z tych osob to tzw menele ale druga połowa to ujkryci alkohicy, dyrektorzy, bogaci ludzie z miast , kobiety za dnia pieken ubrane, umalowane , wieczorami w ukryciu pija latami. Zachodza w ciaze w nadziei, ze dziecko odmieni im zycie a nałóg jest silniejszy w bardzo wielu przypadkach. Wypowiadacie sie na temty o ktorych nie macie pojcia

Gość gość
to ja z 10:08 i 10:22 akurat wiem co to alkoholizm - mój tata był alkoholikiem - przed dobrych kilkanaście lat nawet ja o tym nie wiedziałam mieszkając z nim pod jednym dachem, bo pił wieczorem jak ja i mama już spałyśmy - także wiem jak wygląda alkoholizm. dlatego napisałam że znam nie alkoholiczkę, która zafundowała dziecku FAS, dla własnego kaprysu. ile razy tutaj można przeczytać że kobiety w ciąży piły wino na lepsze krążenie, a potem jak dziecko się urodzi to z mężem od czasu do czasu sobie piją bo alkohol to nic złego. owszem nic złego, ale nie jak jest się w ciąży :O