Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ja nie umiem robić prania? Pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Kurde nie wiem czy ja jestem jakaś dziwna czy coś, ale chyba nie umiem robić prania. Mam teraz dużo prania, bo piorę ubranka dziecięce. Przed praniem wyglądają jak kompletnie nowiutkie a po praniu wydaje mi się że już tak nie wyglądają. Tak samo mam wrazenie ze moje ubrania bardzo szybko sie niszczą. :/ Nie wiem gdzie może lezec przyczyna a moze mi się tylko tak wydaje, ja już nie wiem....

Gość gość
Niekoniecznie. Ubrania musza byc dobrej jakosci, lepiej prac w niskich temperaturach, w ogole w temp. odpowiednich dla skladu materialu, niektore rzeczy suszy sie rozlozone a nie powieszone, musza byc odpowiednie proszki (lepiej bez wybielaczy albo plyny), co jakis czas robisz pranie oczyszczajace. Ja raz kupilam swetry z C&A i tam ciuchy to okropne szmatlawce.

Gość bez mechacenia
O! Ja mam sporo ubrań z C&A i nie mam z nimi problemów. Najlepszy jest jeden sweter- ma 4 lata i w ogóle się nie mechaci.

Gość gość
wysoka temperatura+proszek+bardzo wysokie obroty przy wirowaniu potrafią zrobić z nowego bawełnianego ciucha,szmatę. Piorę tylko w płynach na max 40 obroty na 600 i gra...pościel,skarpety ręczniki no te to daję wysoką temp. ale wirowanie też nie wysokie bo i prasować łatwiej, a ciężkie duże rzeczy piorę w słoneczne dni to szybko schnie i słabe odwirowanie wtedy nie powoduje, że zesmrodzi się zanim wyschnie.