Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Synowa się nie zgadza na to

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym podnieść swoje kwalifikacje, mam dwoje dzieci syna i córkę. Synowa jest w ciąży z 3 dzieckiem, ja gdy byłam młoda nie myślałam o studiach, po maturze dostałam pracę sekretarki w urzędzie i zostałam do chwili obecnej. Coraz więcej młodych ludzi którzy mają wyższe wykształcenie. Postanowiłam że w wieku 46 lat pójdę na studia. Może to śmieszne że taka stara baba który nie zdobyła wyższego wykształcenia za młodu będzie chodzić z gówniarzami do szkoły. Pytałam już męża oto czy zgadza się na to bym podniosła swoje kwalifikacje zawodowe, wyraził zgodę. Córka również mi pozwoliła na to. Chociaż oboje z niesmakiem na to się przypatrywali. Córka ma małego syna, sama go wychowuje. Córkę i męża zmusiłam do tego że skoro w trójkę w domu mieszkamy to w trójkę dzielimy się obowiązkami domowymi. Sprzątanie, gotowanie, itp. Dwóch synów również wyraziło na to zgodę, ale oni nie mają jeszcze własnych dzieci, mieszkają oddzielnie. I teraz tak synowa. Matka trójki dzieci. Ona i mój syn mają 2 chłopców i jedną dziewczynkę, teraz synowa jest w kolejnej ciąży. Powiedziałam im o tym to zrobili mi piekielną awanturę. Synowa mi powiedziała jak to ja sobie wyobrażam studia, stwierdziła nawet bym najlepiej rzuciła swoją pracę i zajęła się jej dziećmi. Wściekłam się i powiedziałam jej że ja mogę robić 50% opieki za swojego syna a drugie 50% opieki nad dziećmi niech jej robi jej matka. Zdenerwowałam się. Ich dzieci są w wieku 7, 5 i 3 lat.

Gość gość
ja Ciebie w ogóle nie rozumiem, pytasz się o pozwolenie synowej ? Jeszcze dzieci to rozumiem, trzeba się podzielić obowiązkami, ale synowa i jej dzieci to jej problem a nie twój, podobnie twoje studia to twój problem, a nie jej. Gratuluję, zawsze warto się uczyć. Powodzenia.

Gość gość
Też nie rozumiem po co cokolwiek ustalać z kimkolwiek oprócz męża :o

Gość gość
poza tym możesz pomagać przy dzieciach, ale to jest tylko i wyłącznie Twoja dobra wola, nie obowiązek, swoje dzieci już wychowałaś

Gość gość
Jest tylko taki problem że chciałam się z synem i synową skontaktować na ten temat bo codziennie do nich chodziłam i zajmowałam się dziećmi. Dokładnie chodziło oto żeby tam posprzątać, ugotować, wyprać bo mojej synowej nie bardzo wychodzą takie rzeczy. No ma dwie lewe ręce do takich spraw i zauważyłam że synowej to odpowiadało że po pracy przyszłam do nich, wysprzątałam, ugotowałam i poszłam. Teraz ona zadała mi pytanie jak ona sobie da radę sama ze 4 dzieci.

Gość gość
będzie musiała to sobie da radę, też mam w rodzinie takie przypadki, że Mamusia wszystko za dzieci robi, bo one nie potrafią same, tylko sieroty potem wyrastają.....moja kuzynka przed 40 uczyła się gotować i sprzatac, bo wcześniej ciągle ktoś za nią to robił, nie bądź za dobra, bo synowa jeszcze gotowa kolejne dzieci ,,Tobie,, do chowania urodzić

Gość gość
Niech jej mąż a Twój syn teraz pierze, gotuje i sprząta!!! Jezu ale się dawałaś wykorzystywać. To Twoje życie i nie patrz na zdaniem innych oprócz męża.

Gość gość
Coś mieszasz. Ile w końcu ty masz dzieci:córkę i syna czy córkę i dwóch synów? A synowa? Dwoje + ciąża, czy troje i ciąża?

Gość gość
No a co mam zrobić. Przecież ani z synem ani z synową nie można się porozumieć. A sytuacja wygląda tak że od początku małżeństwa starałam się im pomóc, nawet po cichu przed mężem dawałam im pieniądze. Bo syn nie pracował, synowa również a musieli z czego żyć ale potem mąż zrobił mi taką awanturę że przestałam. Synowa się pół roku do mnie nie odzywała.

Gość gość
moje gratulację :D podjęłaś dobrą decyzję. w każdym wieku można się kształcić. a synowa jak sobie nie daje rady to po co tyle dzieci robiła????

Gość gość
Mam 4 dzieci Córka najmłodsze dziecko z którym mieszkamy Dwóch synów którzy się wyprowadzili i nie mają swoich rodzin I najstarszego syna, który ma już swoją rodzinę.

Gość gość
pozwoliłaś im myśleć , że zawsze będziesz im pomagała więc na trzaskali sobie dzieciaków a ty teraz D" w troki i baj baj:D nie dziwota że się wściekli:D Wiadomo, to twoje życie ale tak od razu ni z gruszki ni z pietruszki wymyśliłaś sobie studia a młodych zostawiasz na lodzie. Trzeba było stopniowo przyzwyczajać ich do samowystarczalności:)

Gość gość
No to uzgodnić kwestię prowadzenie domu musisz jedynie z mężem i córką. reszta nie mieszka z wami. A jak komuś coś nie pasuje to ich problme. Gratuluję decyzji o podjęciu studiów, na naukę nigdy nie jest za późno. A synowa ma skończone studia?

Gość gość
Ludzie dobrze mówia. Twój syn oraz synowa ciebie po prostu zwyczajnie wykorzystuja. Ich dzieci, ich obowiazki, ich odpowiedzialnosc. Musieli liczyc sie z tym ze pomoc od ciebie nie zawsze bedzie. Zajedziesz sie na smierc kobieto. PS: Twoja synowa ma tupet. Dalabym jej popalic.

Gość gość
Hmm jak mają już 3 dzieci to synowa jest w 4 ciąży, bo wnioskując po wieku dzieci bliźniaków nie mieli. I po co się pytasz synowej, ewentualnie możesz zapytać męża o opinie a nie kurka o zgodę?? Chyba jesteś strasznie zahukana i traktowana jak popychadło w tej rodzinie. Współczuje!

Gość gość
Ani synowa nie ma studiów ani syn. Synowa ma zawodówkę fryzjerską i jest na prawdę dobra w tej dziedzinie, może jakby się postarała to dostałaby pracę w tym zawodzie. Syn jest po technikum gastronomicznym, pracuję w pizzerii.

Gość gość
Nie odpowiadajcie. Ten temat jest w każdym dziale. Prowokacja kafe.