Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wzmozone NAPIECIE MIESNIOWE A SZCZEPIENIA

Polecane posty

Gość gość

nie wiem co robic?? moj pediatra mowi ze sie nie przejmowac i szczepic, ze to nie ma zadnego powiązania jakos mnie to nie przekonalo i poszlam do drugiego pediatry - ten powiedzial ze się wstrzymac. nie wiem co robic? syn ma 5 miesięcy i dostal tylko pierwszą serię szczepień (te po 6 tygodniach od urodzenia). co Wy bysciwe zrobily?

Gość gość
Ja bym się wstrzymała....jeśli synek jest rehabilitowany to zasięgnij opinii rehabilitanta....ale gdyby to był mój synek zdecydowanie i kategorycznie przełożyć na później

Gość gość
Przy faktycznie wzmożonym napięciu powinno być skierowanie do neurologa i to on powinien zdecydować kiedy szczepić dziecko. Po wypisaniu skierowania na rehabilitację. Najlepiej byc pod opieką poradnii rehabilitacji neurologicznej.

Gość gość
w temacie jestem zielona przybliżcie mi więcej informacji na ten temat...dlaczego WNM ma być powodem do nieszczepienia ? Mój syn miał WNM i był szczepiony i niestety popiep....się mu rozwój i był bardzo zaburzony obecnie córa ma asymetrię ułożenia czyli znowu wzmożone napięcie,nie szczepiłam jej ani w szpitalu ani nie zamierzam szczepić teraz bo się zbliżają kolejne szczepienia ale z powodu zaburzeń rozwojowych jej brata

Gość gość
W skrócie i łopatologicznie...:) dlatego że szczepienia u niektórych dzieci "porażają" układ neurologiczny. A jeśli dziecko ma jakieś problemy na tym tle jest jeszcze bardziej wrażliwe na jeszcze silniejsze uszkodzenie:) To tak naprawdę prosto opisane;)

Gość gość
znajdź na fb szczepienia.org tam Ci pomogą:) ale na pewno skonsultowala bym z neurologiem i dopóki nie była bym pewną nie szczepilabym

Gość gość
Przede wszystkim asymetroa ulozeniowa to nie jest wnm. I wnm nie jest przeciwskazaniem do szczepienia. Wazne czy przy okazji wnm nie ma czegos jeszcze.