Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wypowiedzenie najmu mieszkania

Polecane posty

Gość gość

chcę wypowiedzieć umowę którą spisałam na rok czasu na wynajem pokoju. Płacę bardzo duży czynsz za wynajem i nie chcę tam zostawać na wakacje (jestem studentką). Mogę zerwać tą umowę mimo, że jest na rok? Co mogłabym napisać w uzasadnieniu? Jaki wymyślić powód zerwania umowy tak żeby był realny (kwestia- rodzic stracił pracę nie przejdzie bo raczej widać że dobrze mi się powodzi) Czy w ogóle coś pisać w uzasadnieniu? Z góry dziękuję :)

Gość gość
up

Gość moniqueeeeeeeeee
jeśli to umowa na określony czas bez okresu wypowiedzenia to chyba niestety musialabyś wypowiedzieć mieszkanie 3 miesiace wcześniej bo tak jest w ustawie . zreszta poszperaj w internecie tam jest dużo na ten temat

Gość gość
mam umowę na rok czasu. W umowie nie jest podane czy okres wypowiedzenia to 3 miesiące czy miesiąc. Gdzieś przeczytałam, że jak czynsz płacę co miesiąc to wtedy mogę wypowiedzieć taką umowę z miesięcznym wypowiedzeniem.

Gość moniqueeeeeeeeee
a myślisz ,że po co podaje się okres wypowiedzenia w umowie, ot tak sobie?Raczej wydaje mi się ,że skoro jest podpisana na dłuższy czas to w jakimś celu

Gość moniqueeeeeeeeee
poza tym takie umowy na oznaczony czas dotyczą i mieszkanie i sieci komórkowych itd. i podpisuje się je na rok , dwa trzy, po to żeby nie zerwać po miesiącu ot tak sobie