Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Najbrzydsze imiona żeńskie to Lena, Oliwka, Nikola, Mariola

Polecane posty

Gość gość

Renata, Żaneta, Judyta, Patrycja, Paulina, Antosia

Gość gość
Lena to po prostu skrót od Magdaleny, choć też dziwią ludzie, którzy zamiast nazywać dziecko pełnym imieniem, nadają imię skrócone. Mogliby formalnie nazwać ją Magaleną, a tylko wołać na dziewczynkę Lena. Oliwia - piękne imię. Antonina też mi się podoba - tradycyjnie, staropolsko ;)

Gość gość
Ja z kolei nie lubię tej mody, która teraz nastała na dawanie dzieciom starych imion. Śmieszy mnie najbardziej to jak ktoś uważa, że np. taka Antonina to typowo polskie, tradycyjne imię :D ludzie nie zauważają, że praktycznie wszystkie imiona, które funkcjonują u nas to zapożyczenia, przerobione na polski język. Gdyby było inaczej mielibyśmy same Dobrawy, Dobrogniewy i Dobr***ny. Ale NIEEE-wszyscy się burzą jak można zapożyczać imiona zza granicy! Nie zdają sobie sprawy, że sami na ogół mają imię, które przywędrowało do nas z innego państwa.

Gość gość
tylko ta kretynka nie napisała oliwia tylko oliwka :D:D ale patologia do kwadratu :D:D oliwke sobie wymyśliła w pustym łbie końskim :D:D

Gość dziewiędziesiąt dwa
O Magdaleny, Oliwki i Mariolki (i jeszcze Weroniki) starałem się o względy w liceum.