Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miałam dziś iść po skierowanie do psychologa...

Polecane posty

Gość gość

Obudziłam się przed 8 , specjalnie wczoraj nastawiłam budzik bo dziś miałam też dentystkę do której nie poszłam , a potem planowłam iśc do psychiatry po skierowanie do psychologa. I nawet mi się nie chce wyjść z domu. Wczoraj pokłóciłam się z matką ....nic nie mogę skończyć , nic nie mogę zacząć bo i tak spartolę sprawę , nic mi się nie chce , nie wyjdę z domu bo po co ( nawet by zacząć terapię u psychologa), nie zjem śniadamnia bo mi się nie chce , nie posprzatam w pokoju bo po co....? nie chce mi się skończyć pisać pr. licencj. Znajomych nie mam i nawet jak mnie to boli ,że ich nie mam w sumie to nigdy nie miałam bo nie umiałam tych znajomości utrzymać to teraz mi nawet nie zależy...jprdle....jestem beznadziejna. ;(

Gość gość
a chlopaka masz?

Gość gość
Co Ci psychiatra powiedział?

Gość gość
bierzesz jakies leki?

Gość gość
nie musze -POSTARAM SIE -SPROBUJE malymi krokami nic na sile.:D

Gość gość
nie. kiedyś miałam ,ale to też tak z musu bo ja się mu podobałam a on mi nie. i nie chciałam być z nim potem. a dalej zawsze to chyba z domu kiedy mnie wszyscy od zawsze krytykują ( dodam ,że jak byłam nastolatką myślałam pozytywnie mialam wiarę w siebie itd,.) ,że nie zasługuje na nikogo bo jestem beznadziejną dziewczyną od urodzenia.

Gość gość
Czy mogłabyś powiedzieć jaką masz diagnozę?

Gość gość
Nie byłam u psychiatry jeszcze. Byłam tylko u internisty w tej sprawie to powiedział mi bym się nie wstydziła i poszła. A ja się wstydze i boje ,ze muszę iść i przyznać się ,że nie radzę sobie na żadnej płaszczyżnie mojego życia , do tego mam konflikt z rodzicami i ich problemy więc miewam tak często myśli samobójcze ,że aż mi niedobrze z tego wszystkiego... Patrząc na siebie mam depresję ,już chyba od kilka lat , nerwicę i fobię społeczną ...;((( i to wszystko razem doprowadza do tego ,że co bym nie chciała to i tak nie mogę czuję jakas blokadę w sobie ;// nie chce iść do szpitala psychiatrycznego bo rodzice by powiedzieli ,że jestem nienormalna i w głowie mi się poprzestawiało i te moje objawy to są z d**y wziete. Ale ja się tak czuje od kilku lat.

Gość gość
Czy trzeba mieć skierowanie?

Gość gość
Do psychologa trzeba mieć skierowanie od psychiatry.

Gość gość
A do psychiatry?

Gość gość
do psychiatry nie potrzeba.

Gość gość
boze co ja mam ze sobą zrobić....;c

Gość gość
To idź. Proszę Cię. Ja chyba mam to samo co Ty. Przez to, że odkładałam wszystko na później i myślałam podobnie do Ciebie nie mam teraz magistra i straciłam wiele lat. Ty możesz sobie jeszcze pomóc. Takie myślenie to błędne koło. Nie przerwiesz go sama.

Gość gość
co wy pieprzycie? Do psychologa skierowanie daje lekarz 1 kontaktu :) A autorce przydałaby sie psychoterapia. Niestety wymaga ona sesji minimum 1 na 2 tygodnie. Jak nie ma kasy na prywatną to trzeba czekac na terapię refundowaną przez NFZ.

Gość gość
@gość 11-18 ale ja się boje ,że z tymi moimi objawami to mnie skieruje do szpitala , a ja nie chce tam iść. i tak już ludzie mają mnie za wyalienowaną a co mówić jeszcze takie coś... nie wiem nawet jak mi przepisze jakieś lekki ( których nie chce brać) bo miałam koleżankę, która kiedyś brała i nie wiem czy jeszcze żyje bo kontakt nam się urwal ...? y masakra....

Gość gość
No własnie jak poszłam do swojego lekarza internisty po skierowanie to powiedział ,że nie potrzeba skierowania i bym zapisała się normalnie do przychodni zdrowia psychicznego...;s.

Gość gość
Jak będziesz to odkładała będzie jeszcze gorzej. Wierz mi. Chcesz do tego dorzucić jeszcze brak pracy licencjackiej? ,że w Polsce jest zaściankowe myślenie w tych sprawach, ale musisz sobie pomóc. Bądź odważna i daj sobie szanse. Ja się oszukiwałam, że dam sobie rade sama i się rozczarowałam. Ucz się na cudzych błędach.

Gość gość
Do szpitala to kieruje sie ludzi z ciezką depresja, którzy podejmuja póby samobójcze. Już nie przesadzaj :)

Gość gość
nie no ja się nie podejmowałam prób samobójczych - tez tego mi się nie chce.... ale tak jak pisałam mam depresję . kiedyś byłam na badaniu i jakiegoś psychiatry bo mi opinia była potrzebna do dokumentów i on się mnie pytał czy chodziłam ? Powiedziałam ,że nie. Zawsze uważałam ,że sama dam sobie jakoś radę. Ale czym dłużej tak myślę tym jest gorzej i nic mi do tego w życiu nie wychodzi . Miałam takie wrażenie podczas tego badania na którym prawie się rozryczałam ...,że on mi to sugerował. ale wiecie wstyd co ludzie powiedzą , w domu narwany ojciec , matka ciągła krytyka i chyba z tego wszystkiego ja sobie nie radzę. I mówiąć szczerze to ja nie mam 19 lat przecież wypadało by wyjść na jakąś kobietę i iść do ludzi.

Gość gość
...a bez leków to się chyba nie obejdzie bo ja nie mam ani chęci do niczego tak jak dzisiaj , ani motywacji - wszystko mnie denerwuje i jestem taka słaba i apatyczna.

Gość gość
Idź i nie przejmuj się co myślą inni. Nie musisz mówić o tym innym.

Gość gość
Pójdę ....bo i tak innego wyjścia nie mam. za tydzień bo zapoisy są raz w tygodniu i chyba to mnie dziś najbardziej dobiło ....

Gość gość
Cieszy mnie to :) Mogłabyś później napisać co Ci powiedział?

Gość gość
Pójdę za tydzień .... bo zapisy sa tylko w środy. mieszkam dość w małej mieścinie i tak to wygląda wrrr ;/

Gość gość
odezwę się w przyszłym tygodniu to napisze co i jak - miłego dnia ;)

Gość gość
Ok, to wpadnę tu w przyszłym tygodniu. Mam nadzieję, że uda Ci się dostać :) Pozdrawiam!

Gość gość
Byłam i co? I nic. Lekarz mnie wprowadził w błąd,że nie potrzeba skierowania od internisty. robota głupiego. Babka powiedziała by zadzwonił na NFZ i się dowiedział,że musi być skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu do psychiatry, a potem do psychologa. Więc od nowa to samo...ehhh

Gość maska czerownego moru
DO PSYCHIATRY NIE TRZEBA SKIEROWANIA! I koniec!

Gość gość
Nie wiem jak jest w innych rejonach Polski, ale u mnie niestety trzeba- jaka służba zdrowia tacy lekarze ;)