Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusiaolusia

Jak jest z drugą ciążą?

Polecane posty

Gość mamusiaolusia

hej mamusie ;) Mam pytanie odnośnie drugiej ciązy. Chciałabym się dowiedzieć czym się rózni pierwsza od drugiej i czy to prawda, że kobiety przeważnie więcej tyją z drugim dzieckiem...

Gość gość
Różni się tym jak każda ciąża czy to 1 czy 10 żadna nie jest taka sama ja n przytyłam w obu 9 kg a po drugiej schudlam 15kg. 2 karmiłam piersią i 2 ciąże przeszłam spokojnie obydwie cc.

Gość elizkaM
Hej do gośc miałas wskazania że obydwie miałas cc? Ja miałam pierwszą cc przy drugiej ciązy tez chciałabym mieć, tylko ż enie miałam od początku wskazania tylko w momencie porodu samo wyszło...

Gość gość
pierwsze cc dziecko ułożone pośladkowo, drugie z mojego wyboru bo tak to u nas wygląda jak pierwszy poród był cc to o 2 można zdecydować jak się chce.

Gość tawredna
Dwie ciążę, dwa światy. Pierwsza ciąża - 27 kilo na plusie, samopoczucie przez caly czas genialne, poród po terminie 14 godzin, chlopiec. Druga ciąża - wymioty do 5 miesiąca, 9 kilo na plusie, brak energii, 2 pobyty w szpitalu, poród przed terminem 40 minut, dziewczynka. Oba porody sn

Gość gość
U mnie 2 chłopaków, a ciąże w zasadzie podobne, w drugiej przytyłam o 2kg mniej niż w pierwszej. Tylko że w drugiej mnie mocno "wypryszczyło" na twarzy, a w pierwszej cera idealna.

Gość amb
obie ciaze podobne. pierwsza 18kilo na plusie troche mdlosci ale nie wymiotowalam. porod 6 dni po terminie 16h sn- chlopiec. druga ciaza 15 kg lekkie mdlosci bez wymiotow, ale zgaga meczyla. porod 8 dni po terminie 6h sn- dziewczynka

Gość gość
I ciąża 2012, II ciąża 2013. W drugiej przytyłam mniej i zrzuciłam nadwyżkę w ciągu 4 miesięcy. Z nadwyżką (10 kg) z pierwszej ciąży męczę się do dziś.

Gość ojtam ojtam
ja jestem w drugiej ciąży - i jest podobnie jak w pierwszej - jedynie co to brzuszek szybciej widać bo mięśnie brzucha itd juz nie te same - a co do cc po cc to kobieta ma prawo decydować ale szpitale niektóre nie informują o tym, podpisujesz a nawet nie wiesz że to zgoda na sn - najlepiej mieć swojego gina który zrobi cc

Gość gość
Ja przechodziłam drugą ciążę całkowicie odwrotnie,może dlatego że druga była córka. Pierwsza ciąża, samopoczucie złe tylko od 8 do 12 tc. do końca czułam się b.dobrze, rodziłam sn. Druga ciąża to była masakra. Od 4 do 16 tc, bóle żołądka, mega nudności i osłabienie. Ujawniły mi się napady padaczki, 2 razy karetka mnie zabierała do szpitala bo padałam. Na szczęście okazało się,że napady wywołane były obrzękami i hormonami. Mała sie rozpychała, była tak ułożona,że oddychać nie mogłam. Rodziłam przez cc ze wzgledu na napady. W każdym razie moja córka ma dziś 5 miesięcy i teraz jest b.grzeczna i kochana.