Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wiem kompletnie jak wprowadzic dziecku kaszke pomocyy

Polecane posty

Gość gość

Hej drogie mamy. Prosze o pomocusmiech.gif Moja corka konczy niedlugo 6 miesiecy. W dzien wypija 4 razy mleko po 150 ml,zjada jeden sloiczek obiadku plus sloiczek deser*********abym jedno karmienie mlekiem zastapic w koncu kasza . Czy moge podac kasze w butelce czy lepiej od razu lyzeczka przyzwyczajac? Czy od razu podac 150 ml kaszy czy zaczac od mniejszej ilosci a reszte podac mleka. Jakie kaszki sa najlepsze? Czy ryzowe nie powoduja problemow z bolem brzucha?

Gość opi267
Ja ci powiem jak ja zrobilam. Najpierw dawalam kasze mleczna ryzowa bobovity waniliowa, kilka lyzeczek, poczekalam - nic sie nie dzialo, nastepnego dnia dalam troche wiecej lyzeczka, znowu poczekalam i wszystko ok. Kupilam odpowiedni smoczek i dalam w koncu na wieczor jedna cala porcje - czyli ok. 180 ml. Moja mala uwielbia kasze, najchetniej jadlaby tylko ja, oczywiscie dej tylko raz dziennie. Mam za to inny problem, nie chce pic wogi,e mleka ldkad wprowadzamy inne pokarmy. Sloiki *****aaardzl chetnie, kasze i kleik tez, a na mleko sie obrazila:-)

Gość gość
dobrze, że wiedziałaś jak zrobić se dziecko :O Poczytaj w necie, informacji tam od groma. Tylko ty jesteś leniwą piczą, której się nie chce google odpalić :O

Gość mia ta cara
Problemow bolu brzucha w 6m?zartujesz tak? Dziecko juz w tym wieku je wiekszosc.Ja wprowadzilam przed 5m.Wogole sie dziwie ,ze twoje malenstwo tak malo je. W 6m dziecko juz powinno miec trzy stale posilki procz mleka owoce,warzywa,kaszka.Ja zaczynalam od ryzowej kaszki teraz moj maly ma 6m i je tez owsianke.Podawalam z lyzeczki gesta kaszke .Najpierw kilka lyzeczek,nastepnego dnia wiecej i potem juz tyle ile dziecko zjadlo.

Gość gość
Malo je? Corka ma prawie pol roku i wazy 8.5 kg. Pediatra powiedziala mi ,ze spokojnie moge wprowadzac kasze dopiero po 6 miesiacu ,zreszta w schemacie zywienia kasza jest ujeta dopiero od 7 miesiaca.

Gość gość
kaszki można już podawać po 4m a ty dopiero teraz się za to bierzesz? tępa jesteś

Gość gość
ale grubasa wyhodowałaś :O moje dziecko ma 9m, ubranka na 80cm i waży 8,5kg

Gość gość
Boze dziewczyna napisala a wy po niej jedziecie ...Akurat kaszki wcale nie trzeba wprowadzac po 4 miesiacu. Mozna po 5,6...

Gość gość
NOOO grubasa wyhodowalam:) Najpierw ktos mi zarzuca wyzej, ze nie dokarmiac dziecka a potem wyzywane jest od grubasow:)

Gość mmmmmm44444444444
Niestety moja mała pluła wszystkimi kaszkami smakowymi, posmakowała jej dopiero zwykła kukurydziana, daję na noc do MM przez butelkę aventa i smoczek trójprzepływowy do kaszek.

Gość gość
Boze jakie tu chamki siedza!!!!!!!!!!!!!! Ludzie czy wy sie dobrze czujecie? Kaszy wcale nie trzeba podawac po 4 miesiacu!

Gość mmmmmm44444444444
Moja znajoma dawała dziecku kaszkę po 2 miesiącu po konsultacji z lekarzem, ja zaczęłam dawać w 8 miesiącu, autorko nie przej,uj się komentarzami!

Gość gość
Ta co od 4 miesiąca pasie kasza ti dopiero ma malego wieprza w domu pewnie go pasie na skup świń Hue hue

Gość mmmmmm44444444444
To znowu ja, zapomniałam napisać, że zaczęłam od 2 miarek kaszki do butelki, pamiętaj żeby odczekać 10 minut, teraz robię 180 ml i cztery miarki, te od mleka.

Gość kololul
same debilki tu siedzą co tylko klikanie na kafe je rajcuje zamiast do garów i gotować to błyskawiczny słoiczek i błyskawiczna kaszka. Juz znam 3 takie co to błyskawicznie dzieci karmią kosztem tych dzieci bo jak nie zapalenia kaszle katary to podejrzenia o nowotwór. To sa właśnie słoiczki - zero odzywiania tylko ładowanie masy.

Gość gość
ame debilki tu siedzą co tylko klikanie na kafe je rajcuje zamiast do garów i gotować to błyskawiczny słoiczek i błyskawiczna kaszka. Juz znam 3 takie co to błyskawicznie dzieci karmią kosztem tych dzieci bo jak nie zapalenia kaszle katary to podejrzenia o nowotwór. To sa właśnie słoiczki - zero odzywiania tylko ładowanie masy. Nom masz racje:) Twoj krolik i indyk sa takie eko:)

Gość gość
Haha wyzywa od debili a sama kretynka roku nowotwór od kaszki blahahahaha p******ij się w leb eko wariatko i żryj te eko warzywa hodowane w bieszczadzkich polach

Gość mia ta cara
No faktycznie wazy dobrze :D Moj za tydzien bedzie mial 7m ,wazy 8kg i ciuszki na 80cm.Jest dosc dlugi i z ta waga mu calkiem dobrze.Ja karmie piersia ,wiec nie wiem ile mleka wypija(pewnie mniej niz twoje dziecko).U mnie kaszka to byl mus ,bo dziecko sie nie najadalo.Mial spadek wagi w pewnym momencie dopiero przy 3 posilkach zrobilo sie lepiej:)