Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stokrotka 900

Jaki kierunek studiów po anglistyce?

Polecane posty

Gość stokrotka 900

Witam, pytanie jak w temacie. Jestem absolwentką anglistyki (lic+mgr). Nie chcę jednak wiązać swojej przyszłości zawodowej z nauczaniem, dlatego postanowiłam się dokształcać i zdobyć nowe kwalifikacje, aby mieć większe szanse na rynku pracy. Pracowałam kilka miesięcy w biurze i właśnie w tym kierunku chciałbym szukać zatrudnienia - interesuje mnie obszar sekretariatu / recepcji, hr, obsługi klienta, stanowiska asystenckie itp. - tam, gdzie potrzebna jest znajomość języka a jednocześnie pracownik ma kontakt z dużą ilością ludzi, musi wykazać się wielozadaniowością i podzielnością uwagi. Chciałabym "dorzucić" do wykształcenia językowego coś jeszcze, ale kompletnie nie wiem w jakim iść kierunku. Jeśli studia to jaki kierunek? Nowy licencjat + mgr czy podyplomówka? Myślałam o administracji, czymś ekonomicznym, ZZL. A może postawić na jakieś kursy, np. księgowość?? Przyznam, że jestem dość pogubiona dlatego z góry dziękuję za rady.

Gość zmęczonaDebilamiPoStudiach
wreszcie jakas anglistka, która po prostu umie pisać...

Gość stokrotka 900
up ,up podnoszę temat.

Gość gość
Jeśli chcesz mieś pewną pracę to zamiast studiów proponuję coś co uczy konkretnego zawodu - np technikum fryzjerskie. Fajny zawód, kreatywny, z elastycznymi godzinami pracy. (Zawsze ze swoją znajomością angielskiego możesz wyuczyć się tu i wyjechać jeśli zarobki Ci nie będą odpowiadać) I to jest jedyna moja konstruktywna rada, bo to co sobie wymarzyłaś to brzmi jak praca w korporacji, a do tego wykształcenia Ci więcej nie trzeba tylko "złapać" jakąś dobrą pracę. W razie problemów sugeruję bezpłatny staż z opcją przedłużenia tego na umowę.