Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja wszystkojedząca córka robi się niejadkiem.

Polecane posty

Gość gość

Właściwie z dnia na dzień, to be, tamto be. Lubiła niegdyś wszystko, a w przeciągu 2-3 iesięcy tak ukróciła menu że nie wiem co robić. Próbuje jej czasem dac to, czego już "nie lubi", ale tylko sie denerwuje i placze, ze nie chce... Niegdys kochala mieso, nie jadla ziemniakow, teraz pszczy ze chce na obiad tylko ziemniaki. I miesa nie idzie jej wlozyc do buzi, bo ma odruch wymiotny. Kochala surowki, teraz z wielkim bolem serca zje tylko marchewke. Na sniadanie jadla kasze jaglana, kanapki, tosty, nalesniki, warzywa na parze, teraz w gre wchodzi tylko cos z jajkiem, a i to nie zawsze. Zupy wybiorczo. Jesli chce zeby cos zjadla u niani gdy ide do pracy to musi to byc zupa i gruszka. Ew jablko. Innych owocow nie chce, a niegdys kochala borowki, arbuza, sliwki, banany. Ma 2 lata. Jak to zahamowac?

Gość gość
Ona JUZ nie lubi warzyw, ew czasem w zupie zje. Lubi tylko 2 owoce i jajka. To co ma to tylko jesc? Jeszcze jakis czas temu jadla doslownie wszystko. Teraz ma odruch wymiotny, pluje...

Gość gość
jak zaczęłam to czytać to myślałam że piszesz o 10 letnim dziekcu kiedyś jadła to i to...kiedy? nie przesadzaj, nie zmuszaj jej do jedzenia, a juz w ogóle po co wpychasz jej to mięso? niech je to co lubi, jajka, jabłko, gruszka, ziemniaki, zupy.... moim zdaniem to sporo.

Gość gość
dokładnie...kiedy jadła te borówki i śliwki? rok temu. czyli raz w soim życiu. ja też kiedyś lubiłam banany a teraz do ust nie wezmę.

Gość gość
Borowki i sliwki jadla jeszcze miesiac temu.

Gość gość
Niestety dzieci tak mają :D Jednego dnia coś jedzą a drugiego mówią, że już tego nie lubią. Na pocieszenie: z czasem wróci jedzenie normalne ;) ale trzeba uzbroić się w cierpliwość.j.

Gość gość
Przerabialam to kilka razy a synek ma zaledwie....15 miesiecy. Mial przerozne etapy w ciagu kilku ostatnich miesiecy od wszystkozercy po zywiacego sie wylacznie chlebem i to suchym w dodatku. Teraz to w ogole cwaniak sie zrobil, bo jak chce mu cos dac to najpierw sie dokladnie musi przyjzec,obejzec z kazdej strony,wystawi jezyk,polize,skrzywi sie,strzachnie i odtraci. I to cos co jeszcze tydzien czy 2 tyg temu uwielbial:) trzeba sie przyzwyczaic,mojej kolezanki dzieci tez przechodzily ten etap i lekarka na pocieszenie jej powiedziala,ze sa takie co zywia sie wylacznie nutella,nic innego nie akceptuja i sa zdrowe i maja dobre wyniki. Pewne etapy trzeba przetrzymac i nie robic z tego jakiegos wielkiego halo,to wtedy to minie. Dawaj jej to co lubi a za jakis czas zapomni,ze czegos nie lubila.tylko nie przypominaj jej o tym dzien w dzien.a za 3 tyg zaproponuj.

Gość gość
Borowki i sliwki jadla jeszcze miesiac temu. x chyba mrożone

Gość gość
Może widzi jak ją pasiesz.... Byle jej cycki i dupa urosły, reszta może być chuda.

Gość gość
Ja to przerabiam z 11latkiem. Dziecko do 6 roku życia wciągało dosłownie wszystko. W wieku ok 7 lat wszystko się zmieniło. Wręcz mam wrażenie że przeobraziło się w jakieś ,, natręctwa,, . Warzywa nie mogą leżeć obok mięsa (nie wspomnę że z warzyw jedynie marchewka surowa i papryka). Warzywa również nie mogą dotykać sosu. W gruncie rzeczy podaję je na osobnym talerzu. Już nie wiem co z tym robić , ani prośby ani grożby nie skutkują. Mam nadzieję że z tego wyrośnie.