Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem zalosna. jak to zmienic?

Polecane posty

Gość gość

wszystko sie uklada, dopoki w jakis sposob on nie odsunie mnie w jakis sposob od siebie albo nie urazi, wtedy zaczynam panikowac. tak, nie mialam szczesliwego dziecinstwa, moi rodzice zawsze mnie krytykowali od najgorszych, nigdy nie czulam sie kochana. same nieudane zwiazki, w kazdym, nawet jak oni byli zakochani i dobrzy dla mnie, ja chyba podswiadomie bylam dla nich okropna, tak jakbym testowala, ile jeszcze wytrzymaja, tak jakbym chciala udowodnic sobie i im, ze wcale mnie nie kochaja. cierpialam przy tym sama strasznie. postanowilam sie w koncu zajac soba, bo zaczelam wierzyc, ze nikt mnie nigdy nie pokocha. bylam szczesliwa. potem sie zakochalam, myslalam, ze juz jestem dojrzala i zmadrzalam, on mnie kochal niby, ja jego, bylismy szczesliwi, kilka miesiecy. Z czystym sumieniem moge powiedziec, ze bylam dla niego dobra, wyrozumiala, cierpliwa, nawet jak mowil czy robil glupoty, jak kazdy. Pierwszy raz czulam sie kochana i umialam to docenic. Po prostu bylam dla niego dobra. Potem on zerwal, bez powodu, potem wrocil, i wtedy juz nie bylo tak jak przedtem. Ja panikowalam, ze znowu mnie zostawi, nie ufalam mu, okazywalam to, bywalam coraz bardziej zlosliwa, tak jak w poprzednich zwiazkach. On znowu zerwal, bo mial mnie dosc. I znowu wrocil, przepraszajac, ze to wszystko jego wina, ze rozumie. Ze wszystko zmieni. Ale ja nie umialam zaufac, z jednej strony zaufalam, a z drugiej strasznie sie balam, i znowu bylam zlosliwa, nieufna, podejrzliwa, a jednoczesnie bardzo potrzebowalam jego obecnosci, bylam troche nachalna, tak jakbym burzyla wszystko i starala sie na sile wszystko naprawic pozniej. Rozstalismy sie. Jak nie popelnic nastepnym razem tego samego bledu?

Głowa do góry zawsze będziesz popełniała błędy i nie możesz wyłączyć podejrzliwości możesz jedynie być mniej złośliwa. To są twoje czynniki obronne i są czymś zdrowym. Nie każda relacja się układa lecz zawsze są inni ludzie z którymi może Ci być zajebiście. każdy człowiek jest indywidualnością wiec nie udawaj że wszyscy są tacy sami nie ma idealnych rozwiązań