Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto miał rosyjski w szkole?

Polecane posty

Gość gość

ja miałam, maturę w tamtym roku zdawałam, pytam z ciekawości ;-)

Gość andkaa
Nie wiem co ci to da, że kilka osób napisze że miało :) ja miałam przez 2 lata w liceum, została mi w pamięci cyrylica, trochę pojedynczych słów, trochę typowych wyrażeń, opowieść o Moskwie i Petersburgu oraz wiersz o psie :)

Gość gość
ja nie mialam, ale kiedys sie nauczylam wierszyka po rosyjsku niestety teraz nie pamietam ani wierszyka ani o czym byl "... kroszka maja ..." czy cos takiego

Gość gość
tak pytam, bo wiem, ze rosyjski nie jest popularny w szkolach, wiec pytam, kto mial. polubilam ten jezyk ;-)

Gość gość
teraz wraca do lask i w coraz wiekszej ilosci szkol sa zajecia z rosyjskiego

Gość gość
To prawda, znajomość rosyjskiego w dzisiejszych czasach bardzo się przydaje. Sama zastanawiam się nad zapisaniem do Centrum Nauczania Języka Rosyjskiego w Warszawie - www.jezykrosyjski.com.pl Może ktoś jest chętny na wspólną naukę?

Gość gość
Ja miałam w technikum przez 4 lata. Nawet dobrze mi nauka szła, ale w dużej klasie to praktycznie nie było szans, aby nabrać płynności językowej. Teraz chodzę na nauki do http://www.bestcentrum.pl/ i tu jest zdecydowanie lepiej, bo nauczyciel ma czas dla każdego.

Gość gość
Ja chodziłam do szkoły daaaaawno temu :D To były inne czasy i rosyjski był obowiązkowy. Miałam rosyjski bodajże przez 4 lata w podstawówce, potem przez 4 lata w liceum, cyrylicę jeszcze pamiętam, nawet pewnie jakiś tekst po rosyjsku bym przeczytała, tylko raczej bez zrozumienia ;)

Gość gość
mam podobnie, nie bardzo pamiętam tego co się nauczyłam, trochę wyrazów ale przeczytam każdy tekst po rosyjsku