Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciazowapani

Wstydzę się bo mam staro w domu!

Polecane posty

Gość ciazowapani

Witam:) Jestem w 24 tygodniu ciąży.Zapisałam się do szkoły rodzenia,umówiłam się na 1 wizytę z położną u mnie w domu bo ona tak chciała,trochę się wstydzę,mam biednie w domu,ale czysto.Posprzątane,gary umyte,itd.Boję się że, jakoś tak spojrzy na mnie dziwnie, i że zgłosi do opieki społecznej to, że nie długo będę miała dziecko a w domu biednie,jedzenia mam dużo,wanna jest itd,łazienka,wc,tylko okna bardzo stare drzwi i nie pomalowane ściany.Co o tym myślicie?

Gość gość
nie panikuj...wazne ze cieplo, czysto,schludno i dziecko bedzie mialo co jesc, a sciany w kazdej chwili mozna pomalowac

Gość gość
Puszka 2,5litrowej farby kosztuje40 zl wiec nie wiem w czym problem

Gość gość
jak w domu jest czysto, to nie masz się czym martwić

Gość gość
taka położna to pewnie nie jedno widziała ;). i na pewno dużo gorsze rzeczy niż niepomalowane ściany i stare okna i drzwi ;). wynajmujecie to mieszkanie?

Gość ciazowapani
nie,mieszkamy w jednorodzinnym domku,mamy 2 hektary ogrodek, ale cały w dużej trawie, mąż zarabia 500 zł co tydzień, ale niestarcza na nic, bo prawo jazdy robię i spłacam na raty,badania płatne,na żarcie dużo idzie,na paliwo też dużo,energia 1900 zł,woda zadłużenie,komornik kurde spłacamy,bo nas oszukali dlatego spłacamy i jeszcze nas nie dawno ukradli,dom to jest nasza własność

Gość ciazowapani
okradli*

Gość Amandaa
a umiesz składać poprawne zdania? z daleka wiochą od Ciebie jedzie.

Gość gość
w innym topiku napisalas ze masz 19 lat, nie chce pisac w stylu "mysleliscie keidy robiliscie dziecko?", ale ktos tak moze napisac czytajac o waszych warunkach, nie rozumiem uzalania sie nad soba w necie, a jak masz sciany niepomalowane to kupcie farbe i pomalujcie, co za problem? 1900zł za energie...?

Gość ciazowapani
18 LAT MIAŁAM no prawie 19

Gość gość
ja rozumie,ze ktos ma stare meble,sprzety, to nic zlego ale dlaczego masz brudne sciany? odmalowanie to nie jest duzy koszt a do tego ta wysoka trawa na ogrodzie, co to za broblem skosic? przynajmniej ta wokol domu. pogon meza troche do roboty.

Gość gość
Trawę w ogrodzie można ściąć, w zasadzie każdy kto ma dom z ogrodem powinien mieć też kosiarkę. Z ścianami to juz nie takie proste bo odmalowanie nie wystarczy, najpierw trzeba zedrzeć starą farbę i wyszlifować nierówności a często też zaszpachlować dziurki i dopiero można nałożyć pierwszą warstwę farby a potem kolejną. Kawał roboty i to jak tak w całym domu jest do starą farbą zdziera się taką szlifierką a to kurzy i pyli niestety, pomalować po wszystkim można pistoletem. Położną przejmuj się najmniej, to tylko człowiek który przychodzi nie prywatnie ale służbowo i to w konkretnej sprawie a nie po to by podziwiać lub nie , mieszkanie, dom.

Gość gość
Podworko arosniete, w domu brudno....Taki obraz wylania mi sie z tego co napisala autorka. Wezcie sie z mezem a porzadki, trawe skosic, sciany odmalowac, posprztac i wymyc dom. Wielkich nakladow finansowych tu nie potrzeba :O

Gość gość
Podworko arosniete, w domu brudno....Taki obraz wylania mi sie z tego co napisala autorka. Wezcie sie z mezem a porzadki, trawe skosic, sciany odmalowac, posprztac i wymyc dom. Wielkich nakladow finansowych tu nie potrzeba :O

Gość gość
ja troche rozumiem autorke, my mieszkamy czasowo zagranica i wynajmujemy tutaj domek i o ile mieszkanie w polsce mamy na blysk, o tyle tutaj wiele rzeczy brakuje - co prawda jest czysto (rowniez sciany, nowe okna itp.), ale umeblowanie mieszkania dosc przypadkowe, glownie ikea, bo nie chcemy kupowac mebli, zeby je potem albo sprzedawac albo taszczyc do polski, a zostaniemy jeszcze gora 1,5 roku. jak polozna przyszla, to tez mowilam mezowi, ze jak tak popatrzy to pewnie stwierdzi, ze masakra jakas. ale nie bylo klopotu, mysle, ze one wiele widza ;).

Gość gość
Na farbą ciue nie stać a na szkole rodzenia masz??? Ja mam 23 lata rodzilam pol roku temu stać mniue na wszystko ale do szkoły rodzenia nie mogłam pójść bo ciaza zagrożona leżąca. Ale dużo w Necie ogladalam takich lekcji i wiesz co!? W trakcie porodu i tak nie myślała,m bo bol był ogromny jedynie przy parciu położna mówiła kiedy przed jak oddytchac i jej sluchalam. A jak biedna jesteś to odpusc sobie ten zbędny wydatek i kupo farbe . Kurde ja nie rozumiem, znam ludzi którzy maja w domu taki chjlew ze wydlada jak w oborze, właśnie przez obdrapane okropne ściany a maz może to sam Robić a farba grosze kosztuje

Gość gość
Nieprawda. W domu może być czysto ale przy zaniedbanych, szarych ścianach, starej zniszczonej podłodze efektu praktycznie nie widać. Wiem, bo żyłam kiedyś wtakich warunkach, wstydziłam się zaprosić znajomych do domu i wszyscy myśleli że jestem niegościnny odludek . W przypadku autorki dużo mogłoby zdziałać odmalowanie tych ścian (odświeżenie) i położenie jakiegoś gumolitu na podłogę o jakimś fajnym kolorze.

Gość gość
E , tam już bez przesady, jak dziewczyna postanowiła że istotne dla niej jest chodzenie do szkoły rodzenia to pewnie tak jest i w tym momencie to jest ważne, tak samo jak prawo jazdy które kiedyś jej zaprocentuje a durne ściany zawsze można zedrzeć i odmalować, tak samo trawę skosić i jednym i drugim powinien zająć się jej mąż. Położna przyjdzie w konkretnej sprawie i nie będzie tam nocować .

Gość gość
tyle, ze w okresie ciazy to troche do bani robic remont i wdychac farbe :(. no chyba, ze maz zrobi, a autorka w tym czasie przeniesie sie gdzies, np. do rodziny. tez mieszkalam w dluuugo niemalowanym mieszkaniu i wiem, ze to nie jest przyjemne. ale wiele nie kosztuje, raczej trzeba sie zabrac do roboty. wtedy to ode mnie nie zalezalo, a dzis juz nigdy nie chce tak mieszkac.

Gość gość
kup grunt za 5zl, 10litrow bialej farby za 50zl, walek, rynienke i po prostu pomaluj te sciany jak sie tak wstydzisz. Koszt bardzo maly, a jaki efekt bedzie.

Gość gość
czy mi sie wydaje czy......... ściany można umyć? drzwi też? jak cie nie stac na środki czystości kup bielinkę, reszte umyj miszanką soli i cytryny(lub octu)

Gość gość
dokladnie to jest mieszanka sól, sok z cytryny i soda oczyszczona. wszystko po tym schodzi, krany mozesz umyć octem, kamien sam schodzi. to sa naturalne srodki wiec nie pisz ze ci zaszkodzi. lenistwo przez ciebie gada. jak masz sile isc do kibla za potrzeba to takie mycie naturalnymi srodkami tylka ci nie rozwali

Gość gość
Ważne , że masz dom. Kiedy będziesz mogła to wyremontujesz a odmalować można, koszty niewielkie. W marketach są tanie białe farby i dobrej jakości. możesz dokupic pigment, zrobić kolor i pomalować. Jak są krzywe ściany to wałkiem cięzko, lepiej pędzlem.