Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy w koncu moje dziecko zacznie pelzac siadac

Polecane posty

Gość gość

ma 6 miesiecy i tydzien i zero postepow Tylko obraca sie wokol wlasnej osi na brzuchu, przewraca sie z plecow na brzuch ,trzyma sztywno glowe gdy sie ja chwyci za rece i podniesie troche a tak to czekam i czekam ehhh

Gość gość
Ludzie... nie panikuj ....Każde dziecko rozwija się w "swoim"czasie...Jeżeli Cię to tak bardzo niepokoi to zapytaj lekarza ale moim zdaniem przesadzasz ...Załóż jej rolki -może pominie te wszystkie etapy i okaże się ,że robi salto do tyłu...Nie przesadzaj...Pewnie naczytałaś się poradników albo nasłuchałaś się koleżanek ( ich dziec***ewnie wyraznie w tym wieku wymawiają "helikopter" ) ....Daj jej czas

6-7 miesięcy dziecko siada , a około 8 zaczyna raczkować . I pamiętaj o tym by raczkowało , zmuszaj , trzymaj za spodnie bioderka . To bardzo ważne ! Moje dzieciaki na szczęście raczkowały bo ja chciałam , podobają mi się szkraby uciekające na czworaka. Kiedy poszły do szkoły wśród rówieśników bardzo dużo dzieci okazało się dyslektykami . Po wypełnieniu ankiet i przeprowadzonych badaniach okazało się , że żadne z tych dzieci nie raczkowało . Myślę , że duże prawdopodobieństwo jest , że dzieci raczkujące nie będą dyslektykami . Lepiej zapobiegać bo dyslekcji chyba się wyleczyć nie da . Nie martw się jeśli dziecko jest silne będzie ok. Dla każdego brzdąca proces siadania , raczkowania i chodzenia przebiega inaczej . To i tak nie wpływa na dalszy rozwój maluszka . Trzymajcie się cieplutko .