Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

non stop bakterie w pochwie mimo leczenia

Polecane posty

Gość gość

Od 12 tyg ciąży czekam na założenie krążka ale ciągle coś mi wychodzi nie tak, i go nie zakładają, non stop jakieś bakterie jak nie jedne to drugie mimo antybiotyków, zawsze coś w wymazie wyjdzie i odwlekają decyzję. Jestem już załamana bo szyjka bardzo skrócona , niedługo może nie być na co założyć krążka :(a lekarze czekają :(

Gość gość
Jesli wspozyjesz to moze partner cie czyms zaraża?

Gość gość
nie współżyjemy od samego początku ciąży, mamy zakaz. pierwszy wymaz z pochwy i cytologia na pierwszej wizycie wyszły prawidłowe, a teraz non stop coś wychodzi :(

Gość gość
To zapytaj lekarza z czego to wynika? Jaka jest przyczyna.

Gość gość
Lekarz rozkłada ręce :( Dbam o higienę, biorę probiotyk na polepszenie flory pochwy, ale non stop coś nie tak wychodzi. Ostatnie tygodnie wyglądają tak, idę do lekarza pobiera wymaz (objawów infekcji jak swędzenie, nieprzyjemny zapach, pieczenie nie mam), po kilku dniach jest wynik wychodzą bakterie, dostaję antybiotyki dopochwowo lub doustnie, wybiorę idę znów na wymaz i kolejny wynik znów coś wychodzi jak bakteria się jedna zmniejsza to jakaś inna się pojawia :(

Gość gość
Mam nadzieję, że się nie kapiesz? Tylko prysznic.

Gość gość
Nie kąpie się w wannie jedynie prysznic, do podmywania zaczęłam przegotowywać wodę, używam jednorazowych ręczników, bielizna tylko bawełniana, wkładki zmieniam już co godzinę

Gość gość
Ja bym na twoim miejscu skonsultowala z innym lekarzem. Jest wiele rodzajów antybiotyków na rozne bakterie. Moze on cie poprostu zle leczy.

Gość gość
Mialam konsultacje u innego lekarza. Stwierdzil ze antybiotyki dobrane ok ale te ciagle infekcje moga byc od tego ze przyjmuje duzo progestesteronu (duphaston i luteina podjezykowa) na podtrzymanie ciazy i to powoduje ze bardziej podatna tam jestem. Ze mozna by zalozyc krazek i leczyc dalej. A moj lekarz ze zalozenie krazka jak sa bakterie moze jedynie zaszkodzic a szyjka krotka i sie skraca :( a lekow na podtrzymanie odstawic nie moge bo brzuch mnie wtedy boli i sie bardziej napina.

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Gość wewiór
A jak z probiotykiem? Stosujesz go codziennie, przez całą ciążę, również w czasie leczenia bakterii w pochwie? Jeśli nie to zacznij właśnie codziennie łykać probiotyk. I dodatkowo stosuj płyn do higieny intymnej specjalnie opracowany dla kobiet w ciąży, ja stosuję lacibios femina pregna, bo również mam problem tyle, że z nawracającą grzybicą pochwy w ciąży. I dla mnie taki zestaw probiotyk plus LF pregna sprawdza się świetnie. Ten płyn jest bezpieczny dla mnie i dzidziusia, łagodzi podrażnienia, pieczenie i drobne mikrourazy, a dzięki zawartości aktywnych substancji i pH 3,5 chroni przed infekcjami bakteryjnymi i grzybiczymi. I co ważne dodatkowo nie podrażnia, bo nie ma w składzie SLS, SLES, parabenów i sztucznych zapachów, które potrafią być męczące w ciąży.

Gość gość
pociesze cie- ja mialam tak przez całą ciąże- to niestety wina innego ph w ciazy- przeszlo dopiero po porodzie

Gość gość
ja tez mam grzyby i bakterie a krazek jest zalozony i dostaje leki dopochwowe. ph mam dobre, dlatego lekarz mi założył krazek.