Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mogę wyjechac na urlop bo muszę się opiekowac ojcem pijakiem

Polecane posty

Gość gość

Mój ojciec ma marskośc wątroby i trzeba mu zmieniac pampersy bo już nie chodzi i niestety to moje zadanie chociaz obok mieszka brat. Jestem sfrustrowany bo nie mogę wyjechac na zaplanowaną wycieczkę

Gość gość
brat ma rodzinę i dlatego nie pomaga mi w opiece ale mimo to mi przykro

Gość gość
kogo to obchodzi

Gość gość
:(

Gość gość
A co z żona twojego ojca ,czyli Twoja matką? Zapytaj brata,może będzie Ci mógł sie zaopiekować waszym ojcem na czas Twojego wyjazdu. Napewno sie jakoś dogadacie. Powodzenia

Gość gość
Pomysl co jest priorytetem. Ojciec czy wyjazd? Mówisz o nim pijak,chyba coś sie zmieniło. Napisałeś ze leży tzn ze nie pije alkoholu,chyba ze sam mu podajesz.

Gość gośćmrooowka
Twój brat ma obowiązek uczestniczyć w opiece nad ojcem, nie tylko moralny, ale przed wszystkim prawny. Nie powinno Cię obchodzić to, że ma rodzinę. Jego rodzina to jego sprawa. Ojciec jest waszą wspólną sprawą. Jeżeli nie ma czasu czy chęci zajmować się swoim ojcem, to ma obowiązek partycypować w kosztach opiekunki. Ustalcie grafik zajmowania się ojcem, a jeżeli brat nie będzie mógł wtedy doglądać ojca to niech opłaci w tym czasie opiekunkę. Proste. Daj sobie żyć, nie musisz i i nie powinieneś sam zajmować się ojcem. Powiedz bratu, że masz dość zajmowania się ojcem, jesteś wykończony i wyjeżdżasz na urlop, a niech on się teraz zajmie ojcem. Nie daj się wykorzystywać.