Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość na poważniee

Na czym polega hobby FOTOGRAFIA?

Polecane posty

Gość gość na poważniee

wiele z was pisze,ze interesuje sie fotografia. czyli, macie aparat i robicie zdjecia ? tyle? czy cos wiecej?

Gość gość
A niby co więcej? Oprócz tego, że z reguły ten aparat to lustrzanka z filtrami, mamy pojęcie o kompozycji, przesłonach (i głębi ostrości), DIN - i znamy podstawy Photoshopa?

Gość gość
fotografia jako fotografia lubie robic zdjecia uchwycic na nich takie momenty sceny na ktore rzadko udaje sie trafic poza tym fotografia oddaje piekno nie raz malych rzeczy na ktore normalnie nikt by nie zwrocil uwagi

Gość gto 68
Są ludzie, którzy naprawdę się na tym znają i można uznać ich za hobbystów i są ludzie, którzy po prostu mają aparat i lubią się nazywać hobbystami fotografii. Ta druga grupa jest znaczeni liczniejsza. Najliczniejsza jest chyba grupa ludzi, którzy po prostu lubią robić zdjęcia i potem je oglądać. Przed epoką fotografii cyfrowej, prawdziwych hobbystów można było łatwo poznać, bo wówczas to hobby wymagało już pewnego wysiłku, który trudno było imitować, tylko drogim aparatem.

Gość gość
No tak, więcej jest hobbystów, w sumie nie dziwię się, że aż tyle osób interesuje się fotografią. Sama od jakiegoś czasu się tym zajmuje - specjalizuję się w zwierzętach i ludziach. Lubię dynamiczne zdjęcia i ostatnio kupiłam sobie taki wyzwalacz migawki: http://www.fotonero.pl/ . Myślę, że warto się rozwijać i inwestować w nowy sprzęt i akcesoria - wbrew pozorom fotografia nie jest bardzo kosztownym hobby.

Gość fotomaniak
Fotograf potrafi spędzić godziny przygotowując się do zrobienia jednego, wybranego zdjęcia. Często dochodzą do tego jeszcze godziny spędzone w PSie na obróbce. Tak więc to nie jest tylko "masz aparat i pstrykasz" :) Jeśli chcesz zacząć swoją przygodę z fotografią to polecam skontaktować się ze sklepem e-oko.pl, w którym właśnie pracują pasjonaci. To jest właśnie taki sklep, od pasjonatów dla pasjonatów, hehe :D Na pewno pomogą w doborze sprzętu i udzielą wskazówek dla początkującego :)

Gość gość
Jedni robią zdjęcia amatorsko, inni bardziej profesjonalnie. Ale pasja to pasja, najważniejsze że lubi się to co robi :) ja teraz zdecydowałem się na udział w konkursie - https://www.amundsenphotoawards.pl/ warto czasami spróbować swoich sił i zobaczyć jak nam idzie