Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość544

Boję się, że nie poradze sobie w życiu

Polecane posty

Gość gość544

Mam 17 lat, jestem dopiero w 1 technikum ale strasznie boję się, ze nie znajdę żadnej pracy, nie jestem jakimś geniuszem, uczę się przeciętnie, nie mam żadnego doświadczenia, hobby dzięki, któremu mogłabym się rozwijać i jakoś zarabiać. Za rok będę miała praktyki i nie wiem jak je przeżyję, mam obawy, że sobie nie poradzę z jakimś zadaniem i zostanę wyśmiana albo wyrzucona. Jestem bardzo nie śmiała, szybko się denerwuję. Rodzice nie będą mnie wiecznie utrzymywać, już mają ciężko a ja lękam się, że nie zdam matury, skończę szkołę za 3 lata i nigdzie nie znajdę pracy.

Gość gość
a jak z wygladem?

Gość gość
A co ma wygląd do tego? Jestem raczej przeciętna.

Gość gość
podaj gg,chetnie pogadam

Gość gość
Teraz po studiach nie ma pracy. Naucz się jakiegoś konkretnego zawodu, nie wiem: kosmetyczka, fryzjerka.

Gość gość
A ja jestem po świeżo po maturze i już wiem, że sobie nie poradzę:(

Gość gość
nie rzucę po roku technikum dla innego zawodu, rodzice nie pozwolą by utrzymywać mnie rok dłużej

Gość gość
Jakie to technikum?

Gość gość
technik hotelarz

Gość poziom0
to nie trać czasu i w czasie wakacji zapisz się na kurs prawa jazdy autem, bardzo będzie potrzebne

Gość gość
A skąd mam wziąć pieniądze na kurs prawa jazdy? Moi rodzice a tym bardziej ja nie mamy pieniędzy

Gość poziom0
plantatorzy malin aż piszczą za chętnymi do zbiorów

Gość gość
Jak będziesz na praktyce to się bardzo staraj, rozmawiaj z różnymi osobami, może ktoś Cię zapamięta, zaproponuje Ci staż lub pracę po skończeniu szkoły? Jeśli nie masz znajomości to warto zacząć je wyrabiać już teraz.

Gość gość
ale żeś sobie "zawód" wybrała, trzeba mieć trociny we łbie żeby marnować czas na coś takiego

Gość gość
Jak będziesz na praktyce to się bardzo staraj, rozmawiaj z różnymi osobami, może ktoś Cię zapamięta, zaproponuje Ci staż lub pracę po skończeniu szkoły? Jeśli nie masz znajomości to warto zacząć je wyrabiać już teraz.

Gość gość
A skąd mogłam wiedzieć po jakim zawodzie znajdę pracę? Na lekarza czy inżyniera się nie nadaję

Gość poziom0
'hotelarz' to wcale nie jest głupi zawód ale trzeba mieć trochę sprytu w tym zawodzie, trochę być aktorem i menagerem , hoteli, moteli , pensjonatów w Polsce przybywa coraz więcej i są coraz większe z basenami, kortami do tenisa, bilardem itd. hotel w dobrej lokalizacji , znam kobietę, która pracuje w bardzo eleganckim hotelu i spoko zarabia 8000 PLN netto miesięcznie

Gość gość
do tego o czym piszesz nie potrzeba wątpliwego dyplomu hotelarza tylko perfekcyjnej znajomości j.angielskiego, i zestawu cech osobowości - obrotności, wysokiej kultury osobistej, umiejętności zarządzania - to będzie brane pod uwagę przy zatrudnieniu. Jeśli autorka tego nie ma to będzie tam co najwyżej zmieniać pościel