Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aga0982

Alkoholizm w wieku 17 lat?

Polecane posty

Mam 17 lat i zauważyłam w sobie problem rok temu w wakacje, piliśmy ze znajomymi a ja nie dość że będąc już wstawiona prosiłam kumpla o kupienie mi następnego piwa bo nie miałam już kasy to w dodatku pijąc w plenerze nikt nie miał otwieracza bo ci co mieli już się zmyli i tak zdesperowana otworzyłam je o murek i butelka pękła, rozcięła mi palce ale ja i tak je wypiłam... wtedy zauważyłam że coś nie gra. Jak mogło mi tak zależeć na tym piwie że aż je wypiłam pomimo poranionych palców i pękniętej butelki. Taki był początek.. potem jedna impreza z urwanym filmem kolejna, opamiętałam się na jakiś czas i znowu piłam bez umiaru, odwalałam dużo, zawsze kłóciłam się że jestem trzeźwa, dużo kłótni, spin, zawsze wydaje mi się że jestem trzeźwa, chyba nigdy nie pomyślałam "o już jestem taka pijana, dość" , rzadko rzygam po alkoholu, nie miewam zgonów tylko urwane filmy, brak równowagi, nawet na swoich urodzinach upiłam się do urwania filmu.. na każdej imprezie to ja najwięcej wypije i cały czas, aż w końcu wczoraj upiłam się w domu, rodzice wrócili o 23 i zrobiły się dymy bo wypiłam ich piwa i znaleźli wódkę, nie piłam sama bo z kuzynką ale ona o wiele mniej. Zaczęłam się kłócić z rodzicami że jadę na imprezę, że jestem trzeźwa itp. Dziś kac moralniak oczywiście, żyć znowu się nie chce.. czas coś ze sobą zrobić bo się wykańczam psychicznie. Wstyd mi to pisać, na szczęście tu jest anonimowo;) Szukałam w necie jakiś stron z pomocą ale wszędzie kierują na spotkania AA. Jestem niepełnoletnia więc nie pójdę tam, poza tym trzeba tam płacić czyli odpada. Czy znacie inną pomoc? Może przez internet? Myślicie że to alkoholizm? Próbuję zawsze nad sobą panować, myślę żeby wypić mniej.. kilka razy udało mi się nawet nie zaczynać pić ale tak się nie da. Jestem młoda, chce żyć normalnie a nie mogę bo boję się iść gdzieś na imprezę że znowu pójdą mi hamulce. Proszę bardzo o pomoc bo już nie wiem gdzie się zwrócić, co zrobić, jak sobie radzić..

Gość asiakamila
A kto Ci powiedział, że w AA trzeba płacić? Absurd. Spróbuj najpierw tam albo zgłoś się do poradni leczenia uzależnień na indywidualną rozmowę z terapeuta.

Gość gość
przestan masz jeszcze okazje. jestes jeszcze młodziutka w sumie dziecko a pomysl co bedzie za pare lat? moze nie odrazu do AA ale moze do psychologa idz porozmawiaj z nim bo moze masz jakies problemy w domu ktore rzutują na to że sięgasz po alkohol w tak młodym wieku

asiakamila w tym wieku wątpię że mnie przyjmą.. jeszcze ktoś mnie zobaczy, obawiam się tego