Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1992

Miejsca warte zwiedzenia

Polecane posty

Gość gość1992

Wybieramy się z siostrą na małą wycieczkę. Będziemy zwiedzać Kraków i Katowice. Jakie polecacie miejsca do zwiedzenia? Jakieś fajne parki, wesołe miasteczko jest tam gdzieś?, restauracje, zabytki

Gość prawictwo pospolite 143
lepiej jedz do Chorzowa

Gość gość1992
a co jest ciekawego w Chorzowie? Hm.. do Katowic tak czy tak musimy jechać, bo obiecałyśmy ciotce, że się pojawimy. A na tym placu... hm.. gdzie to jest? Jak tam dojść np. z pod Silesii albo z Hotelu Katowice?

Gość podbijampytanie
co ciekawego w chorzowie daleko to od katowic?

Gość gość
W Chorzowie jest wesołe miasteczko dla dzieci i dorosłych oraz zoo. Chorzów nie leży daleko od Katowic. Ja osobiście polecam jeszcze Żory i Miasteczko Westernowe Twin Peaks - niezła frajda dla dorosłych i dzieci.

Gość gość
Studentką byłam 10 lat temu, a w Katowicach nie byłam nigdy. Pierwszy raz tam jadę, bo zazwyczaj to ciotka do nas przyjeżdżała na wakacje i na Święta. Ja mieszkam nad morzem. Z resztą, po co się tłumaczę komuś takiemu jak ty? Jak w Katowicach są wyłącznie tacy mili ludzie jak ty, to gratuluję miastu bardzo.

Gość gość
Wesołe miasteczko dla dorosłych, powiadasz? ;) Może jeszcze nie jestem za stara i mnie nie wygonią. :)

Gość gość
Autorko spokojnie :) Ja jestem często w Katowicach i nie spotkałam tam nieuprzejmych ludzi.

Gość gość
Po prostu mnie wkurzyło podejście tego "gościa", bo zachowuje się tak, jakby każdy, kto nie zna planu miasta i nigdy w nim nie był, był jakimś idiotą :/

Gość huehuehuehuehuehuehue
topless = na golasa T_T

JA byłem zarówno w Katowicach jak i Chorzowie .. Katowice przegrywają z Chorzowem jesli chodzi o walory turystyczne .. W chorzowie jest jeszcze dośc duży park

Gość gość
DZIĘKUJĘ za podesłany LINK ;) A chyba przy katowickich akademikach nie będę spacerować - o ile będzie się dało tego uniknąć ;-) Miasteczka uniwersyteckie mnie nie fascynują. ;)

Gość gość
prawictwo pospolite, powiedz coś więcej o tym Chorzowie, proszę ;-)

Gość gość
W Katowicach jeździ mniej samochodów niż w tej zapyziałej Warszawie. Jakie społeczeństwo taki kraj. Widać Waszą kulturę po wpisach na forum. Autorko jeszcze jest Planetarium w Chorzowie.

Jesteś w chorzowie to wybierz sie do parku sląskiego i.. Nigdy nie byłas w Chorzowie ?? Jak ktos napisal jest tez zoo i wesołe miasteczko

Gość gość
pofiglować z facetem to ja mogę w domu ;-)

Gość gość
A park śląski co oferuje? :D Czy po prostu w nim ładnie? :)

Gość gość
nie, nigdy nie byłam w Chorzowie :( Pierwszy raz jadę na Śląsk w ogóle, trochę wstyd, co? A co do wesołego miasteczka - przejrzałam linki - ooooj! na pewno tam się zjawię! :)

W chorzowie jest park sląski , zoo ( jedno z najwiekszych w Polsce ) i wesołe miasteczko .. Wstep do parku chyba jest darmowy . Zoo i wesole miasteczko wiadomo są płatne ..

Gość gość
mój mąż to ten szczęściarz :D

Gość gość
Dzięki PP143 ;-)

Co do Krakowa zapisz sobie te lokalizacje w notesie - Sukiennice, Zamek Królewski na Wawelu, Teatr im. Juliusza Słowackiego w Krakowie, Kopiec kosciuszki..

Gość gość
Sukiennice i Wawel zwiedzałam kiedyś, kilkanaście lat temu na wycieczce szkolnej bodajże. ;-) Piękne miasto ;-)

Gość gość
Do Teatru koniecznie wpadnę! :) A teraz rzecz kolejna: restauracje. Wiadomo, po takiej wycieczce można nieźle zgłodnieć ;-) a ja lubię jeść dobre rzeczy i nie wydawać na nie nie wiadomo ile... Słyszałam o vege-knajpce w Katowicach, gdzie podają pyszne spaghetti z granatem, ktoś wie, gdzie to może być? Znajoma niestety nie pamięta nazwy baru :(. A chciałabym tego specyfiku spróbować. Interesują mnie też najlepsze - waszym zdaniem - pizzerie, gdzieś w Centrum tych miast, tj. Krakowa, Katowic i Chorzowa (polecone - doliczone :P), żebyśmy się tam nie zgubiły za bardzo, bo przewodnika niestety mieć nie będziemy, a jedziemy autobusem już z Krk ;-)

Gość gość
http://www.mangioni.pl/ a co powiecie o Mandioni? jest w Silesii, o którą na pewno zahaczę z uwagi ma moją siostrę - zakupoholiczkę :P .

Gość gość
Mangioni* sorki, literówka ;)

Gość gość
a co do transportu, jakim autobusem/busem/tramwajem dotrę z Katowic do Chorzowa i z powrotem?