Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy są tu jakieś panie fryzjerki? mam pytanie

Polecane posty

Gość gość

witajcie :) mam takie może dziwne pytanie: czy aby być fryzjerką potrzebny jest talent (w sensie dar od Boga) czy raczej kursy, szkoły, warsztaty, praktyka? Chciałabym się przekwalifikować i zostać fryzjerką. Jest taki kurs całoroczny i zastanawiam czy się nie zapisać. Ale właśnie nei wiem czy mam do tego predyspozycje

Gość gość
fryzjerki to nie panie tylko nieuki i robole

Gość gość
Niektóre mają powołanie, że tak powiem, inne potrafią nie dość, że spartaczyć robotę to jeszcze oprócz włosów rozjaśnić ubranie...

Gość gość
Jezeli nie masz dygu to marna fryzjerka z ciebie bedzie

Gość gość
dziękuję za wszystkie odpowiedzi no właśnie nie wiem czy mam do tego predyspozycje i dlatego boję się zainwestować pieniądze ale zanim nie pójdę na kurs to się nie dowiem czy mam talent

Gość Ptysiu
Talent jak najbardziej. Zamiłowanie,zdolności manualne są potrzebne aby być frycem grubo ponad przecietnym. Wbrew pozorom nie jest to łatwy,prosty zawód. Trzeba mieć równieź wyobraźnie,poczucie piekna a i coś z psychologa. Jest to artystyczny zawód. Balayage,barwienie włosów jest naprawde trudne równieź dobieranie farb... Są uzasadnione opinie źe po typowej szkole + praktyki fryzierek jest jeszcze w 100% "nieogarniety" a co dopiero po rocznych kursach.