Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bożennna

co robić z obfitym owłosieniem u nastolatka

Polecane posty

Gość bożennna

Mój syn ma 18 lat, nie jest to dla niego łatwy czas, jeszcze ostatnio pojawił się dodatkowy problem, powiedział mi że chciałby zacząć golić klatkę piersiową. (Jak na swój wiek ma dość obfite owłosienie). Dodatkowo poza szkołą trenuje pływanie, często bierze udział w różnych zawodach więc rozumiem, że się tego wstydzi. Nie wiem czy w jego wieku to dobry pomysł, ale widzę, że ten problem go blokuje także zastanawiam się nad kupieniem mu na urodziny golarki do ciała. Myślicie, że to słuszne rozwiązanie? Powiedzcie proszę czy się przydaje coś takiego i czy to dobry pomysł

Gość gość
Wszyscy pływacy się golą. Mniejszy opór. Daj spokój z tym nastolatkiem, dorosły mężczyzna.

Gość gość
powiedz mu o depilowaniu pasta cukrową, może metoda bardziej bolesna, zwłaszcza za pierwszym razem, ale za to efekt nie do porównania z goleniem poza tym pastę można zrobić samodzielnie w domu i przy odrobinie wprawy depilacja trwa bardzo krótko mój chłopak kiedyś podpatrzył jak używam pasty do depilacji nóg, sam spróbował na ramionach i na klatce i od tej pory go to wciągnęło ;)

Gość gość
Według mnie to dobra decyzja, w końcu najważniejsze żeby swobodnie czuł się w towarzystwie innych. Niestety młodzież w tym wieku potrafi być nieprzyjemna dla swoich kolegów... Lepiej moim zdaniem kupić taką maszynkę do ciała niż ma się cały czas wstydzić, albo co gorsza zrezygnować ze sportu. Uważam, że golenie ciała u mężczyzn to nic złego. Mój mąż od roku pozbywa się włosów maszynką (używa takiej czarnej od philips). Ja nie lubię u niego „futerka”, sama go namówiłam do ścinania włosów na torsie i brzuchu. Przede wszystkim nie pozwól, żeby z takiego błahego powodu syn zrezygnował ze swojej pasji!

Gość gość
ja p%^&* ile ma lat? 18? i mamusia musi mu dać pozwolenie na golenie klatki? kogo ty chcesz wychować? maminsynka który nie usamodzielni się do czterdziestki? syn nie dostaje kieszonkowego, że musi prosić o takie drobiazgi? chyba coś ci się pod czapką pomieszało, mamusiu nastolatek to jest dziecko 14 lat, to jest młody mężczyzna