Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tajlandia z 3 latkiem

Polecane posty

Gość gość

Planujemy w przyszłym roku wyjazd na 3 tygodnie do Tajlandii nie chcemy jechać z żadnym biurem podróży tylko sami wszytko zorganizuowac. Podróżował tak ktoś z dzieckiem? Dodam ze chcielibyśmy zwoedzic Tajlandię od góry do dołu.

Gość gość
jeśli twój 3latek jest zdyscyplinowany, nie nudzi się szybko (np. w czasie podróży), wie co wolno a co nie, będzie miał komplet szczepień i nie jest tak chorowity jak inne dzieci (niektóre chore 3 razy w miesiącu) to dlaczego nie

Gość gość
Chciałabym wiedziec dokładnie w jakich hotelach mozna sie zatrzymać, czy jest bezpiecznie, ile wyniósł was cały koszt takiej wyprawy, itp. A moze ktoś poleci jakiegos aktualnego bloga? Bede wdzięczna.

Gość gość
Jestesmy bardzo aktywna rodzina. Mała podróżuje z nami od małego. Była z nami na kanarach i w amsterdamie. Odbyła podróż samochodem z Polski do Wielkiej Brytanii i spowrotem. Także podróże z nią sa ok. Bardziej mi chodzi czy bezpiecznie jest jechać z dzieckiem do tak odległego kraju.

Gość gość
Syn marnotrawny- na jakiej podstawie tak twierdzisz? Z własnego doswiadczenia? Bo ja czekam na opinie osób ktore były w Tajlandii samodzielnie a nie z biurem podróży.

Gość gość
No chyba 3 latek jest mały tak? Czy twoim zdaniem to duzy człowiek. Chyba napisałam ze mała podróżuje z nami w rożne miejsca. Pierwszy raz Lanzarote jak miała 4 miesiące. Czytac nie potrafisz?

Gość gość
Nie to nie jest moj temat aczkolwiek wypowiadałam sie na ten temat. Obserwujesz mnie? Lol

Mieszkam w Tajlandii więc myślę, że mogę udzielić w miare sensownych informacji. Nie powinniście mieć problemu podróżując z dzieckiem, moi znajomi zjechali już pół Azji i Australię a ich córka ma dopiero roczek (obecnie mieszkają w Kuala Lumpur). Szczepienia nie są wymagane, choć rekomendowane (błonica+polio+tyfus oraz WZW). Hotele najlepiej rezerwować przez booking.com lub podobną stronę, oczywiście należy przedtem czytać opinie bo to co na zdjęciach nie zawsze ma odbicie w rzeczywistości. Idiote mówiącego o porwaniach możesz swobodnie ignorować, Tajlandia jest dużo bezpieczniejsza od polski.

Gość gość
Sorka ale ja mam 28 lat a nie 50 czy ileś tam jak autorka tematu ktory mi tutaj wkleiłeś. Jesli posiadasz interesujące mnie informacje bede wdzięczna jesli nie to sorry, ale nie mamy i czym dyskutować tutaj :)

Gość gość
Tru3vil Wyczytałam gdzieś, ze hotele rezerwować najlepiej na miejscu bo wtedy mozna sie niezłe targowac z tajami. A co z podróżami miedzy krajowymi? Lepiej kupic bilety na samolot w Polsce czy moze na miejscu?

Gość gość
Nie wiem gdzie tu jest historia. Prędzej pytanie. Ale niech ci bedzie.

Tak, mozna rowniez na miejscu rezerwowac chociaz sporo hoteli ma ceny ustalone z gory i zbyt duzo nie wytargujesz - zalezy to rzecz jasna od hotelu, np. targowac mozna sie z wlascicielami domkow na plazy etc. natomiast jezeli jest to jakas siec hoteli to raczej nic z tego nie bedzie. Ja z zona najczesciej rezerwujemy hotel np. na dwie noce a potem szukamy czegos innego na miejscu lub zostajemy w tym samym jezeli nam sie spodobal. Przez podroze miedzykrajowe masz na mysli loty tutaj po SE Azji np. Indonezja, Malezja etc?

Gość gość
Bardziej mi chodziło o lot z Bangkoku do Ku Samui (dobrze napisałam?). Ogólnie Bangkok- wyspy etc

Gość gość
Miedzykrajowe- sorry pomyliło mi sie. Chodziło o miedzymiastowe.

Gość gość
Źle. W Ko Samui naśladowcy Tonego Jaa zrobią sobie z twojego nieistniejącego dziecka piłkę. :classic_cool:

Gość gość
Dobrze ze nie z twoich nie istniejących jąder.

Gość gość
Jeśli jednak polecisz ze swoją lalką to pamiętaj! Łokcie i kolana!

Mozecie zarezerwowac bilet zarowno bedac jeszcze w PL jak i juz tutaj na miejscu. Na Samui z Bangkoku samoloty lataja z lotniska Don Mueang, linie np. Nok Air albo Air Asia - bilet kosztuje okolo 150zl w jedna strone. Taksowka na lotnisko z centrum BKK (okolice Baiyoke Tower II) kosztuje okolo 15 zlotych + ewentualni 6zl za autostrade (za ponad 20km ;) ), natomiast koniecznie trzeba jechac z licznikiem bo inaczej taksowkarz zedrze 2 razy tyle. W Bangkoku w pierwsza noc warto zatrzymac sie w Nasa Vegas hotel, poniewaz znajduje sie on zaraz obok przystanku Ramkhamhaeng szybkiej kolei miejskie jadacej miedzy lotniskiem miedzynarodowym a centrum (Airport Link). Hotel jest doslownie przy stacji, wiec bardzo latwo trafic a po dlugim locie jest sie dosc zmeczonym. Jezeli chodzi o Samui - wyspa jest ladna, chociaz ma jeden minus - pelno rosjan, wszystko jest po tajsku, rosyjsku i czasem angielsku ;).

Gość gość
A jaka wyspa najlepsza? Jeszcze w sumie nie odmówiliśmy dokładnie miejsc ktore chcielibyśmy zobaczyc. Samui przewinęło sie tylko na jakimś blogu. Z 2007 niestety.

Nam bardzo podobalo sie na Koh Phangan znajdujaca sie 30 minut szybkim katamaranem od Samui. Ma ona jeden minus (chociaz to akurat zalezy od punktu widzenia) - trzeba wypozyczyc skuter bo inaczej nie bardzo da sie po niej poruszac (nie ma normalnych taksowek tylko wieloosobowe pickupy, ktore sa dosc drogie). Generalnie po wielu tajskich wyspach trzeba jezdzic skuterem, inaczej jest problem z transportem (na Samui jest normalnie pod tym wzgledem).

Gość gość
Dzięki za info. A jeszcze jedno. Plan jest jechać w styczniu. Jest to jedyny miesiąc w którym moj maz moze wziac urlop. Jaka pogoda?