Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia77 Szczecin

maz chce trzecie dziecko co robic

Polecane posty

Gość Kasia77 Szczecin

witam przed slubem byla mowa o 1 dziecku,gora 2. biorac slub bylam 2 m-cu ciazy,7 m-cy po slubie dziecko,zamiast nacieszyc sie soba to ood razu w pieluchy.jednak stalo sie,zycie...ciaza miaka ciezki przebieg,cc. po ok.8 tyg.wrocilsmy do wspolzycia i maz zaczal mowic o kolejnym dziecku,chociaz ja jeszcze do siebie dobrze nie doszlam po pierwszej ciazy.dalam sie namowic dopiero po roku,tak bardzo nalegal.druga ciaza rowniez zakonczona przez cc. mamy w tej chwili 2 malych dzieci a maz juz chce trzecie:Oto jakas paranoja,ja mu tlumacze,ze po dwoch cesarkach to zly pomysl,a po drugie to mam serdecznie dosc siedzenia w domu z dziecmi.jezu za kogo ja wyszalam?zaczynam nienawidzic meza,on chyba mysli,ze dziecko wyskakuje z brzucha i po sprawie.nie wiem co robic.

Gość gość
To ty będziesz w ciąży,to ty będziesz rodzic i siedzieć z nim w domu.Moim zdaniem jesli tego nie chcesz to powiedz mu wprost,ze nie i juz.To jest twoje ciało a trojka dzieci to mnóstwo roboty i wydatków.Zaproponuj mu,żeby to on siedział z cała trojka ,żeby to on zajmował sie noworodkiem a ty pójdziesz do pracy.Moze on nie wie ile to pracy(sa mężczyźni,którzy uważają,ze to żadna praca i wszystko dzieje sie samo)a ty powinnaś mu to uświadomić.Poza tym trzeba mu uświadomić,ze ty tez potrzebujesz wrócić do życia normalnego,wychodzić do ludzi itp.Dzieci urodziłaś jedno po drugim a to tez jest niebezpieczne dla organizmu kobiety w dodatku miałaś cesarki.Nie wiem czy twój maż w ogole rozumie przez co ty przechodziłaś?Poza tym powiedz mu ,ze chcesz aby dzieci mialy mamę,ktora ma dla nich czas a nie jest wiecznie umęczona i chcesz mieć możliwość uczenia ich różnych rzeczy a na to tez potrzebny jest czas,chcesz aby miały dobre wykształcenie a na to potrzebne sa pieniadze.To jest twój organizm,to ty z brzuchem będziesz opiekować sie dwójka pozostałych,nie wiem ile masz lat ale jesli jestes młoda to jesli zapragniesz trzeciego dziecka postaracie sie o nie później.Facet nie moze decydować o tym jakie bedzie twoje zycie,sama musisz zdecydować.

Gość gość
Musisz mu wszystko z najdrobniejszymi,nawet drastycznymi szczegółami opowiedzieć o ciąży i porodzie.Twoj maż chyba nic w domu nie robi ,ze zaraz po urodzeniu pierwszego chciał mieć drugie?Powiedz mu,ze to bedzie miało negatywny wpływ na wasze małżeństwo i ze zaczynasz go nienawidzić,co on chce z ciebie zrobic.A potem moze następne?Twoj mąż przesadza.Powinien duzo czasu spędzać sam z dzieciakami w domu to zobaczy jak to jest.