Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Yagienqa

Jakie konto internetowe dla trzydziestolatki

Polecane posty

Witam. Muszę założyć nowe konto osobiste i ciągle się zastanawiam jakie byłoby najlepsze.Chciałabym aby nie było opłat za kartę i prowadzenie rachunku oraz aby był łatwy dostęp do konta przez internet.W jakim Banku polecacie? Z góry dziękuję za pomoc.

Też mnie interesuje, co polecicie. Ze swojej strony mogę szczerze odradzić BZWBK i DB. W pierwszym częste awarie, w drugim strasznie wolno przelewy idą nawet między własnymi rachunkami w tym samym banku. Płatności w internecie często niemożliwe. Dlatego szukam innego.

Gość gość
Nikt ci nie zagwarantuje, że za dwa miesiące nie zmienią regulaminu i wszystko będzie płatne. Niestety, tak to działa.

Ja właśnie zamknęłam konto w DB i szukam czegoś innego.Znajomi polecają mBank lub Meritum Bank ale ja się zastanawiam.

Gość gość
Odradzam na pewno Alior bank. Miało być za darmo, po trzech miesiącach wprowadzili opłaty, poza tym strona internetowa jest masakryczna. Sesja wygasa wcześniej, niż zdąży przyjść sms z autoryzacją. Pieniądze wysłane przelewem błyskawicznym zaginęły w akcji - alior umył rącznik, bo szybkie przelewy robi inna firma, sama musiałam wydzwaniać i prosić o zwrot. Tak samo na infolinni - nie idzie się zalogować, bo nim wprowadzę "piątą cyfrę telekodu"... itd mam już komunikat, że operacja się niepowiodła. Zamknęłam konto.

Gość gość
To jest generalnie prawda, że lepiej się trzymać starego, jakie by nie było, bo wszystko inne to ściema i łapanie ludzi na obietnice bez pokrycia. Zaraz wprowadzają opłaty za wszystko.

To prawda,że nikt mi nie zagwarantuje,że po kilku m-ch nie będzie opłat.Chodzi mi jednak tu i teraz. Aliora w ogóle nie biorę pod uwagę bo kilka bliskich osób już się na nich przejechało.

Gość gość
Założyć to nie problem. Problem w tym, że wszystko brzmi ładnie, jak zakładasz, a w praniu wychodzą różne debilizmy. I nic się nie uchroni przed zmianą regulaminu.

Gość gość
Ja ma doświadczenie z wieloma bankami. Pod uwagę trzeba brać wiele czynników, np w jakich godzinach działa infolinia, bo np w Getin, nie wiem, jak jest teraz ale jeszcze rok temu było chyba do 20-tej i nie w weekendy, więc dupa zbita, jak coś potrzebujesz. tak samo jest z Idea Bank.

Gość gość
Wiele wychodzi w użytkowaniu. Doprowadza mnie np do szału, jeśli wszystko ale to wszystko trzeba autoryzować smsem, nawet stałe płatności. Nie ma czegoś takiego jak "zaufane".

Potrzebuję szybkich przelewów i możliwości płatności online. Okazuje się, że często problemem jest zapłacenie za bilet pkp lub ticketpro. Tragedia.

Gość Yagienqa
pomoże ktoś?

Gość Yagienqa
a poleca ktoś Meritum Bank?

Gość gość
No mbank ja mogę polecić, nawet w rankingach jest dośc wysoko http://konto-internetowe.pl/ - jest to chyba najpopularniejsze darmowe konto bankowe.

Gość ale badziew
Od lat chwalę sobie Inteligo pod każdym względem. O mbanku słyszałam wszystko co najgorsze, podobnie o millenium. Mam kredyt w ing, ale nie ma tam konta, więc nie wiem jak jest w codziennym użytkowaniu.

Gość lidiao
Wiesz najlepiej jak poczytasz sobie tutaj http://www.comperia.pl/forum na pewno znajdziesz odpowiedź który bank oferuje doskonałe warunki na założenie konta.Teraz można mieć konto za które nie pobierane są prowizje ,nie płacimy za korzystanie z bankomatów .Poczytaj i sama zadecydujesz która oferta będzie dla ciebie odpowiednia.

Gość gość
Najlepsze konto bankowe to tylko i wyłącznie Konto rozsądne z premią 50 zł w Alior Banku! Warunki oferty: - zwrot 3% wydatków kartą w sklepach spożywczych, supermarketach i hipermarketach (z wyłączeniem sklepów internetowych), - 0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce i za granicą - 0 zł za prowadzenie konta i tylko 5 zł za kartę (płacąc kartą 150zł dostajesz konto praktycznie za darmo korzystając z premii 3%), - 50 zł jednorazowej premii Załóż konto i ciesz się, że masz prawie darmowe konto! http://rekomendacja.aliorbank.pl/rekomendacja/index.html?application_ID=59074_4000_2

Na pewno trzeba porównać wszystkie możliwe konta i zwrócić uwagę przede wszystkim na koszty, które będziemy ponosić otwierając tam rachunek bankowy. Warto sprawdzić sieć placówek i bankomatów – czy ich lokalizacja nam odpowiada. Poza tym fajnie mieć też dostęp do systemu przelewów natychmiastowych Express Elixir, to akurat usługa z której korzystam, gdy chcę natychmiast przelać pieniądze. Tutaj masz więcej informacji http://www.expresselixir.pl/dla-klientow-indywidualnych/express-elixir/