Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość summerwine

Pierwszy poród cc, a drugi?

Polecane posty

Gość summerwine

Pierwsze dziecko urodziło się przez cc(położenie miednicowe), było to w styczniu, już w listopadzie zaszłam kolejny raz w ciążę. Myślałam, że w takiej sytuacji druga ciąża również zakończy się cc, ale ostatnio moja lekarka stwierdziła, że pierwszy poród cc nie jest wskazaniem do kolejnego cc. Przyznam szczerze, że trochę mnie to przeraziło, tym bardziej, że odczuwam bóle w miejscu blizny, czuje ciągnięcie, szczypanie itp. Bardzo obawiam się, że coś z tą blizną może się stać podczas porodu. Była któraś mama w podobnej sytuacji, jak to było u Was?

Gość gość
Prawdajest że pierwsze cc nie jest powodem do drugiego tym bardzoj że to było położenie miednicowe a nie inne przeciwskazanie. JaK sie na to czujesz to możesz rodzic sn ale jeżeli się nie zgodzisz na sn to muszą ci zrobić cc. Bylam w takiej samej sytuacji i wybrałam drugie cc ordynator trochę pomarudził ale wyjścia nie miał :) Urodziam przez cc i nie żałuję 2 przeszłam jeszcze lepiej.

No właśnie, wolałabym drugie cc, bo po prostu boje się, że może stać się coś z blizną. A wiedziałaś, że będziesz miała cc jakoś szybciej, czy dopiero jak się zaczęło i pojechałaś do szpitala?

Gość gość
Może wypowie się ktoś jeszcze...

Gość gość
Ja w sumie mialam 3 cc. Pierwsze ze wzgledu na zanikajace tętno córki. Rok później zaszlam w drugą ciążę. Lekarz powiedzial, że moge rodzic naturalnie. W terminie porodu pojechałam do szpitala, bo zaczęły sie skurcze. Niestety po kilku godzinach wszystko stanęło. Podjęli decyzję o cieciu. Trzecie cięcie to juz mi sie z urzedu należało; )

Gość gość
pierwsza mialam cc poniewaz pomimo wywoływania porodu przez caly dzien nic sie nie dzialo, wieczorem zdecydowano o cc bylam przeszczesliwa bo balam sie rodzic sn. Synek ma 4 lata w tym roku planujemy kolejne dziecko i zrobie wszystko zeby miec cc chocbym miala zaplacic ;| niewiem czy jak po prostu powiem ze chce cc to zrobia??? szczerze watpie :/

Gość MariczkaW
Ja miałam pierwszy poród sn,drugi cc i lekarz prowadzący mi powiedział,ze mogę teraz, w trzeciej ciazy,nie wyrazić zgody na sn. Zamierzam mieć cc.

Gość gość
A jesli chce sie cc bez zadnychzadnych wskazan lekarskich trzeba podpisac jakies dokumenty ze nie zgadza sie na porod sn i zada sie cc?

Gość gość
A mi lekarka mówiła, że pierwsze CC jest wskazaniem do kolejnego cc i nie muszę miec sn. Ale chciałam sprobowac... i gdybym mogla cofnac czas, to zdecydowałabym sie na drugie cc ! Poród to był horror, długi był, bóle krzyżowe, nacięcie, masa szwów, nigdy więcej !! A i dzieci duże rodziłam, pierwsze 4210 g, druga córka 3900

ja pierwszy poród mialam cc ze wzgledu na stan przedzucawkowy, teraz lekarz powiedzial że należy mi sie cc, ale moge wybierac, z tym że teraz mam położenie miednicowe i juz się coś dzieje z ciśnieniem, wiec nie bede wybrzydzac, niech robia cc :) bo boje sie o dzidziusia :(

Gość summerwine
Dziękuję wam za wypowiedzi, sama nie wiem jak to będzie, boję się, ale zobaczymy. Jedno dobre, że w waszych wypowiedziach nie ma nic o pęknięciu blizny itp.