Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża bliźniacza, objawy. pomocy.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Podczas ostatniej wizyty ginekolog stwierdził dwa ciałka żółte, poszperalam w necie i dowiedziałam się, że oznacza to podwójne jajeczkowanie. Jestem w ciąży, potwierdziły to testy ciążowe, wg daty ostatniej @ jest to początek 5 tc. Podwójne jajeczkowanie to szansa na blizniaki dwujajowe. Mam już córkę 5 letnia. Będąc z nią w ciąży nie miałam żadnych dolegliwości, ciąża miła, lekka i przyjemna. Teraz jest inaczej. Mam dolegliwości żołądkowe, mdli mnie od kilku dni, dziś wymiotowalam. Do gina umowie się po niedzieli, ale mam pytanie do mam bliźniaków. Co zaobserwowalyscie u siebie w pierwszych tygodniach ciąży? Nie mam pewności czy oba jajeczka zostały zaplodnione, aczkolwiek czuje się w tej ciąży inaczej niż w poprzedniej.

Gość gość
niekoniecznie musi to oznaczać ciązę bliźniaczą, choć jest na nią szansa. Czasem bardzo wysoka beta we wczesnej ciąży może sugerować ciążę bliźniaczą, ale też niekoniecznie. Najlepiej będzie jak po prostu zaczekasz jeszcze z 1,5 tyg. na usg i wtedy będziesz wiedziała więcej. Zazdroszczę bardzo... :) pozdrawiam